У Тальнівському коледжі організували патріотичне свято

У Тальнівському коледжі організували патріотичне свято

Захід «Мій рідний край – земля моїх батьків», що відбувся в Тальнівському будівельно-економічному коледжі, приурочили до знаменних дат: нещодавно відзначили 90-річчя Тальнівського району, наближається 60-річчя Черкаської області й 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Розповідає власний кореспондент «Нової Доби».

Учасники заходу розповіли про Черкаську область, наймолодшу в державі, й про Тальнівщину, яка славиться хліборобською працею ще з витоків трипілля, має козацьке минуле.
На свято завітав благодійник Володимир Мовчан, який є прикладом патріотизму. Він закликав молодь любити свій край і ви¬вчати його історію через долі людей. Володимир Петрович живе в рідному селі Криві Коліна й багато зробив для району. Зокрема, нещодавно завдяки меценатові в центрі Тального постав пам’ятник чотирьом гетьманам: Іванові Мазепі, Петрові Дорошенку, Дмитрові Вишневецькому (Байді) й Богданові Хмельницькому. До того ж, за сприяння Володимира Мовчана в селі встановлено пам’ятник Тарасові Шевченку, протягом п’яти років видано історико-краєзнавчу, художньо-публіцистичну оповідь у двох томах: «Криві Коліна крізь терни і роки», «Криві Коліна: долі людські».
Студенти читали вірші про Україну, співали пісні, затанцювали гопака й навіть зобразили живий пам’ятник гетьманам і розповіли про цих героїв.
– Кожен із нас щоденно повинен робити хоч невеликі, але добрі справи для людей, шанувати минуле, – звернувся до присутніх директор коледжу Ростислав Пироженко. – Ми пишаємося нашим земляком Володимиром Петровичем Мовчаном, який багато зробив для духовного відродження Тальнівщини й нині підносить національну свідомість молоді, матеріально допомагає нашому навчальному закладу. Це є справжнім прикладом патріотизму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x