У Кам\’янці хочуть збудувати сонячну електростанцію

У Кам\’янці хочуть збудувати сонячну електростанцію

Учора представники міжнародної компанії «Haniwells», яка спеціалізується на альтернативній енергетиці, зустрілися з головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком та мером міста Кам\’янки Володимиром Тіроном, щоб обговорити будівництво сонячної електростанції.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Впроваджувати інвестиційний проект у Кам\’янці буде компанія ТОВ «Чиста енергія-2011». Для цього ТОВ з 2011 року орендує 50 гектарів землі в місті (територія колишнього цукрового заводу).

– Щотижня на Черкащину заходить один інвестор, тож наш регіон досить популярний. Сприяє цьому й те, що ми знаходимося в центрі України, тож навіть незважаючи на військовий конфлікт на Сході, ми продовжуємо співпрацю з іноземними інвесторами, – сказав Юрій Ткаченко на зустрічі. – Крім того, ми намагаємося створювати належні умови інвесторам, попри певну недосконалість законодавства.

На це власник компанії «Haniwells» Хані-Аль-Саміх акцентував увагу на умовах оренди землі під сонячну електростанцію та попросив про зниження зеленого тарифу для свого підприємства. Натомість, за сприяння у втіленні його проектів він обіцяв вкладати додаткові кошти в наш регіон: не тільки в цей, а й в інші проекти.
Загальна вартість цього проекту становить 800 млн грн. Планується створити 40 робочих місць. Потужність першого етапу проекту 25 мВт, надалі вона може бути збільшена до 100 мВт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x