У Черкасах легалізовано працю 435 найманих працівників

У Черкасах легалізовано працю 435 найманих працівників

Легалізація тіньового ринку зайнятості населення є одним з пріоритетних завдань у роботі Державної податкової інспекції у м. Черкасах. У результаті перевірок, проведених з початку року за вказаним напрямом, було виявлено 435 необлікованих найманих працівників. «Сума легалізованого доходу таких працівників у вигляді заробітної плати склала майже 835 тис грн, додатково нараховано та сплачено податку на доходи фізичних осіб і штрафних санкцій на суму 80 тис грн», – повідомив заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Олег Коваль, інформує «Нова Доба».

Також виявлено 263 громадянина, які здійснювали свою діяльність без відповідної реєстрації, яких залучено до державної реєстрації фізичними особами – підприємцями із відповідною сплатою майже 64 тис грн податків.
У січні – жовтні 2014 р проведено 542 протокольні бесіди з роботодавцями, які виплачували заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімуму (у 2014 році розмір мінімальної зарплати становить 1218 грн.). «За наслідками проведеної роботи суб’єкти господарювання збільшили фонд оплати праці на 2,6 млн грн, додаткові надходження до місцевого бюджету склали понад 393 тис грн», – зазначив Олег Коваль.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x