Кам’янські школярі завітали в гості до рятувальників

Кам’янські школярі завітали в гості до рятувальників

Сьогодні, 22 жовтня, учні 8-го класу Ребедайлівської загальноосвітньої школи, разом зі своїми наставниками завітали в гості до місцевих рятувальників. Екскурсійні заходи для них проходили на базі Кам`янської пожежно-рятувальної частини. Спочатку фахівців пожежної справи розповіли гостям про правила безпеки. Зокрема, про небезпеку, яку несе в собі вогонь, та нагадали школярам основні правила пожежної безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватися вдома. А щоб підліткам було цікавіше, рятувальники ознайомили їх з пожежно-технічним обладнанням і спорядженням пожежника-рятувальника та провели показові виступи перед ними. «Нову Добу» поінформували про це в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

Значне зацікавлення у дітей викликала технічна база пожежно-рятувального підрозділу, зокрема історичний музей, який збираючи експонати нещодавно було відкрито в частині. Кожен охочий зміг ознайомитись з рятувальною технікою та навіть приміряти на себе бойовий одяг пожежника-рятувальника та спеціальний апарат для роботи в непридатному для дихання середовищі.

З особливою цікавістю діти відвідали сучасну теплодимокамеру, яку до сьогодні вони бачили лише по телебаченню. Рятувальники детально ознайомили учнів з кожним приміщенням, приладом та обладнанням, які в ній знаходиться, після чого бійці ДСНС разом з дітьми відпрацювали практичні дії в умовах надзвичайної ситуації та вміння надавати першу допомогу потерпілим. З неймовірним бажанням та захопленням школярі пройшли смугу перешкод у димокамері. На завершення заходу вогнеборці відповіли на запитання гостей та пригадали цікаві історії з життя оперативно-рятувальної служби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x