В області погашено понад 8 млн грн заборгованої зарплати

В області погашено понад 8 млн грн заборгованої зарплати

За 9 місяців 2014 року за активної участі працівників державної фіскальної служби області 75 роботодавців погасили повністю та частково борг з виплати зарплати на загальну суму 8079,7 тис грн. Місцеві бюджети додатково отримали 1036,4 тис грн податку на доходи фізичних осіб. Про це «Новій Добі» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Як розповів начальник Головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Коломієць, такими є поточні результати заслуховування керівників підприємств-боржників з виплат зарплат на спеціальних комісіях за участі працівників державної фіскальної служби області та індивідуальної роботи з боржниками. Зокрема, погасили зарплатні борги перед робітниками десять державних підприємств на загальну суму 2238,8 тис грн. До органів прокуратури для відповідного реагування передано матеріали по 31 підприємству, які заборгували працівникам 8,8 мільйона гривень, а бюджету – 3,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Під особливим контролем перебуває розмір заробітної плати. Так, за участі працівників державної фіскальної служби області 905 підприємств та 353 підприємці, які виплачували своїм працівникам зарплати, менші за передбачений законодавством мінімум, підвищили рівень оплати праці, внаслідок чого бюджет отримав додаткових 2,6 млн гривень. 454 справи по підприємствах, які виплачували заробітну плату нижче мінімальної передано до органів прокуратури. За наслідками реагування органів прокуратури наразі 174 підприємства підвищили рівень виплати зарплати. Бюджет додатково отримав 97,1 тис гривень податку на доходи фізосіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x