Черкаські корупціонери навимагали 1,2 млн гривень хабарів

Черкаські корупціонери навимагали 1,2 млн гривень хабарів

Протягом поточного року правоохоронними органами Черкаської області до суду направлено 29 обвинувальних актів про корупційні правопорушення стосовно 31 посадовця. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

До відповідальності притягнуто міського голову та його заступника, першого заступника голови райдержадміністрації, 12 посадовців контролюючих органів, 4 – сільських голів, 3 – працівників органів внутрішніх справ, 2 – податківців, 1 – митника.
Відсторонено від займаних посад 21 підозрюваного, звільнено 7 правопорушників.
Загальна сума неправомірної вигоди, одержаної посадовцями, складає 1,2 млн. грн., найбільша – 240 тис. грн.
Зокрема, прокуратура області затвердила й направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника управління Держземагенства в області, який вимагав у громадянина неправомірну вигоду у розмірі 145 тис. грн. Наразі обвинувальний акт розглядається у суді.
Суди області винесли обвинувальні вироки стосовно 8 осіб.
Зокрема, службовця Державної екологічної інспекції засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в державних органах строком на 3 роки з конфіскацією майна.
Також засуджено посадовців державної податкової служби, Головного управління статистики, сільськогосподарської інспекції та служби надзвичайних ситуацій.
Окрім того, уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції області складено та направлено до суду 61 протокол про адміністративні корупційні правопорушення, з яких органами прокуратури – 25, службою безпеки – 8, органами внутрішніх справ – 28, Міндоходів – 1.
За вчинення корупційних правопорушень 11 посадовців звільнено, притягнуто до відповідальності 31 особу, з них 3 – державних службовців, 8 – депутатів місцевих рад та 6 – посадовців органів місцевого самоврядування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x