Заступник голови ОДА провів прийом громадян

Заступник голови ОДА провів прийом громадян

З’ясувати, чому інваліди-діабетчики купують за власні кошти інсулін, доручив департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль. З такою проблемою звернулась під час особистого прийому громадян жителька Черкас, інвалід першої групи загального захворювання Людмила Т. Жінка каже, що вже певний період не отримує безкоштовно ліки, хоча має на це право відповідно до державної програми. У свою чергу, Віталій Коваль пояснив громадянці, що нині розслідується питання щодо діяльності Черкаського обласного комунального підприємства «Фармація». Зараз цим питанням займається обласна рада, очікується, що на одній з наступних сесій буде обрано нового керівника підприємства, котрий наведе лад у роботі комунальних аптек. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

Під час прийому до заступника голови звернувся Сергій Б. про сприяння у виділенні земельної ділянки під гараж для автомобіля. Інвалід війни другої групи (афганець), ліквідатор аварії на ЧАЕС згідно із законодавством має право отримати місце для авто на стоянці або земельну ділянку під будівництво гаража. Наразі пан Сергій користується стоянкою, проте вимагає місця для власного транспорту біля будівлі, де проживає.
Віталій Коваль дав доручення звернутися з листом від обласної державної адміністрації до міськвиконкому з проханням розібратися в ситуації, враховуючи відповідні пункти закону.
Інвалід II групи Микола Т. прийшов зі скаргою щодо безпідставної відмови в пільговому проїзді в одному з маршрутних таксі міста. Водій не тільки знехтував його правом, а ще й знищив довідку «Дитина війни». Такий випадок стався з черкащанином наприкінці серпня, і наразі чоловік вимагає, щоб винні понесли відповідальність за скоєне.

Віталій Коваль дав доручення зробити нову довідку. А на прохання чоловіка покарати винуватців пояснив громадянину, що відповідно до своїх повноважень департамент соціального захисту ОДА спрямував лист до керівника зазначеного маршруту з метою проведення дисциплінарного стягнення за безвідповідальне поводження з пасажирами на робочому місці. Зокрема, із транспортниками проведено попереджувальну бесіду. Наступним кроком може бути або догана, або звільнення.
Віталій Коваль запевнив пана Миколу, що за підписом заступника голови ОДА буде додатково відправлено лист керівнику маршруту з метою вжити заходів щодо культури поведінки в транспорті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x