В області до кінця тижня не прогнозують опадів

В області до кінця тижня не прогнозують опадів

Минулої п’ятниці до нашого краю завітав циклон із північної Атлантики, і черкащани відчули перший подих зими. Середні добові температури за 24 та 25 жовтня становили 1–3° морозу, що відповідає зимовому режиму погоди. У західній частині області утворився перший сніговий покрив. В Уманському районі висота снігу досягала 14–16 см, що є найбільшим значенням на всій території України. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Слід зазначити, що такій ранній перехід середньої добової температури через 0° відмічається на Черкащині лише вдруге за останні 66 років спостережень.

За прогнозом синоптиків, наступної доби на Черкащині переважатиме антициклональний характер погоди з нічними морозами 4–9° та температурою повітря вдень +4–9°, вітер помірний, південно-східного напрямку. Нічні морози поступово слабшатимуть, і в кінці місяця температура вночі очікується близько 0º, вдень суттєвих змін не передбачається. До кінця робочого тижня істотних опадів не прогнозується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x