На Лисянщині дитсадки фінансуються з сільських бюджетів

На Лисянщині дитсадки фінансуються з сільських бюджетів

Основний фінансовий тягар в утриманні, харчуванні дошкільних дитячих установ у Лисянському районі беруть на себе органи місцевого самоврядування.

У самому райцентрі, де три дитячі установи, селищна рада цього року взяла активну участь у заготівлі овочів, виділила з бюджету на заміну старих вікон і дверей, деяким з яких уже по півстоліття, понад 350 тис грн.

– Харчування наших дітей – одне з найкращих в області, – говорить завідуюча дитячою установою «Ромашка» Леся Тарасенко. – Тричі на день на їхньому обідньому столі є молочні, м’ясні страви, які готують з продуктів, які вже не перший рік постачає місцевий сільгоспвиробник Віктор Томіленко. Не вибувають в меню також овочі, фрукти, різні смаколики. Ми проживаємо в зоні, забрудненій внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, тому 50 відсотків коштів на утримання закладу надходить з Чорнобильського фонду, значну допомогу надає селищна рада. Але й батьки не стоять осторонь – коли виникає питання з мийними засобами, ремонтом, придбанням подарунків, всі дружно скидаються, залежно від статків у родині.
У населених пунктах району, які розташовані не в Чорнобильській зоні, ситуацію із забезпеченням дитячих садків тримають на контролі сільські ради й місцеві орендарі земель.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Частка батьків у харчуванні їхніх дітей в садочку досить невелика – 3 гривні на один день, а для багатодітних сімей – 1 гривня 50 копійок, – ділиться завідуюча Босівською дошкільною установою Галина Тимошенко. – Хто пропускає заняття в садочку через різні причини, з тих грошей не вимагаємо. Є проблема в іншому – дітям потрібні не лише якісна їжа й теплі кімнати, а й сучасні ігрові майданчики, дидактичні матеріали, словом, те, що сприяє їхньому розумовому і фізичному розвитку. Тут батьки, при їхніх невисоких у селі зарплатах, не допоможуть. Та й на спонсорів не будеш постійно тиснути. Потрібна державна підтримка сільських дитячих установ. Тим більше, що народжуваність дітей, принаймні у нас, збільшується, і хочеться щоб наші малюки росли не в гірших умовах, ніж у місті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x