У Черкасах відзначили 70-річчя визволення України від фашистських загарбників

У Черкасах відзначили 70-річчя визволення України від фашистських загарбників

Сімдесят років тому, 28 жовтня 1944 року, перемогою над гітлерівцями було завершено Східно-Карпатську операцію, що тривала більше двох місяців. Її результатом стало звільнення найзахіднішої частини нашої держави – Закарпаття від німецьких загарбників, які остервеніло чіплялися за кожний клаптик української землі. Про це «Нова Доба» дізналася в обласній раді.

Сьогодні на Черкащині, як і у всій державі, в рамках заходів з відзначення славного ювілею, вшановується пам\’ять про подвиг дідів-прадідів, які визволяли нашу країну від гітлерівської чуми.

Голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, їхні заступники, ряд депутатів обласної ради, міський голова Черкас Сергій Одарич, представники ветеранських організацій, молодь, жителі м. Черкаси взяли участь у покладанні вінків і квітів до меморіалу Матері-Вітчизни на Пагорбі Слави.

Урочистою ходою під звуки духового оркестру всі учасники підійшли до підніжжя, де вклонилися пам’яті тих, хто не шкодував сил і життя для звільнення української землі від фашистів.

Всі разом – і керівники області, і громадяни, молодь та сивочолі ветерани, виконали Державний Гімн України та поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x