Голова Черкаської РДА переймається долею Будинку культури в Тубільцях, що згорів

Голова Черкаської РДА переймається долею Будинку культури в Тубільцях, що згорів

29 жовтня голова райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв разом із керівниками структурних підрозділів РДА, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в районі здійснив робочу поїздку в с. Тубільці. Сільський голова Надія Шафікова ознайомила з роботою закладів соціальної сфери населеного пункту. Вона також показала гостям невеликий парк, який нещодавно самотужки заклав місцевий житель Володимир Соломаха.
У Тубільцях перша церковно-приходська школа була збудована у 90-х роках позаминулого століття, в якій навчалися діти 1-3 класів. Постійним стало навчання з 1905 року. Нове приміщення сучасної школи було збудовано у 1988 році на 616 місць. Зараз кількість учнів – 179.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

Функціонує освітній округ для учнів 10-11 класів Шелепуської та Тубільцівської шкіл І-ІІІ ступенів по вивченню автосправи (технологічний профіль). У школі обладнано 12 навчальних кабінетів. До послуг учнів – спортивний зал, бібліотека, майстерня, шкільна їдальня, медичний кабінет. У школі обладнано комп’ютерний клас та кабінет ІКТ, оснащені сучасними комп’ютерами та мультимедійними засобами навчання., де проводять уроки вчителі різних предметів. Для задоволення освітніх запитів дітей та учнівської молоді в школі функціонує 24 гуртків та спортивних секцій різних напрямів.

Адміністрацією школи на достатньому рівні приділяється увага забезпеченню стабільного функціонування навчального закладу, розвитку його матеріально-технічної та навчально-методичної бази. Так, в 2013 році в школі за рахунок батьківських коштів були придбані класні дошки для 2 кабінетів. За сприяння сільської ради було придбано комплект шкільних меблів для 1 класу. За рахунок різних джерел фінансування проведені якісні поточні ремонти всіх класних приміщень і кабінетів школи, замінено вікна в класних кімнатах 3 і 11 класів.

У Тубільцях лікувально–профілактичний заклад обслуговує 2 596 осіб, з них дітей до 18 років – 300, дорослих – 2 296, в тому числі працездатного населення – 604. Також амбулаторія обслуговує жителів сіл Первомайськ (населення – 537), Хрещатик (населення – 248), Березняки (населення – 508).

Сільський будинок культури с. Тубільці побудований та введений в експлуатацію у 1957 році. В 2008 році відбулася пожежа, під час якої було знищено все приміщення. На сьогодні питання відбудови залишається відкритим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x