Уманські студенти зібрали кошти для пораненого черкащанина

Уманські студенти зібрали кошти для пораненого черкащанина

7 тисяч гривень на реабілітацію черкащанина Романа Колдуновича, який нещодавно отримав тяжке поранення в зоні АТО, зібрали студенти та викладачі Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Тараса Шевченка.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

24-річний житель с. Білозір’я Роман Колдунович, старший лейтенант, співробітник батальйону патрульної служби УМВС у Черкаській області, батько двох маленьких діток, втратив на Сході праву руку. Біда трапилася на початку серпня, після чого хлопця відправили на лікування до обласної лікарні. Зараз він потребує реабілітації, на яку необхідно 300 тисяч гривень, близько 200 тисяч вже зібрано. Тож з метою допомогти, до благодійної справи долучилися студенти та педагоги з Уманщини. Минулого тижня вони провели благодійний концерт, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка під назвою «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». У ньому взяли участь 300 молодих людей та вчителів із навчального закладу. Організацію проведення в обласній філармонії заходу взяла на себе обласна влада.

– Важко про щось говорити, стоячи тут, перед Романом, – сказав під час заходу заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль, – адже ми працюємо в тилу, а він показав справжню мужність та хоробрість українського серця там, де панує небезпека.

Від імені обласної влади, особисто від голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка Віталій Володимирович висловив хлопцю щиру вдячність за подвиг, наголосивши, що чоловік може завжди звертатися до них за допомогою.

Він також зауважив: «Надзвичайно приємно, що і заклади освіти долучаються до допомоги тим, хто воює в АТО. Уманський гуманітарно-педагогічний коледж реалізував гарну ідею, про що свідчать зібрані кошти».

Кандидат педагогічних наук, директор коледжу Ольга Чепка додала: «У такий складний для країни час студенти та викладачі не можуть стояти осторонь чужої біди. Благодійний концерт ми приурочили саме ювілею Тараса Шевченка, адже ця визначна дата не випадково співпала із доленосними подіями в Україні, розпочавши нову віху в історії українського народу за волю, братерство та незалежність».

Романові дякували також начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар, працівники міліції та студенти. А він, у свою чергу, висловив вдячність усім, хто допоміг, за те, що поставилися з розумінням та підтримали в тяжкий час.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x