Черкащани крали фарбу крізь стіну

Черкащани крали фарбу крізь стіну

Двоє черкащан обікрали складське приміщення приватного підприємця та викрали фарбу на суму близько 6000 гривень. Зловмисників затримано, наразі вони дають покази. За вчинене їм загрожує до шести років ув’язнення.

До чергової частини Придніпровського районного відділу міліції надійшло повідомлення від 48-річного приватного підприємця про крадіжку із орендованого ним складського приміщення. Оперативний черговий направив на місце події слідчо-оперативну групу.

Прибувши на вказане місце, правоохоронці розпочали роботу. В розмові з потерпілим міліціонери з’ясували, що потерпілий вже протягом тривалого часу орендує вказане приміщення для зберігання лакофарбових матеріалів і кожного тижня проводить ревізію. Цього тижня приватний підприємець виявив велику недостачу, після чого помітив, що одна з цегельних стін має пошкодження. Зрозумівши, що його обікрали, звернувся до працівників міліції.

Отримавши всю необхідну інформацію та вилучивши речові докази, оперативники розпочали пошуки крадіїв. Насамперед міліціонери перевірили місцеві ринки та осіб, які раніше мали проблеми з законом. Під час проведення заходів до працівників міліції надійшла інформація про те, що до крадіжки можуть бути причетні двоє раніше судимих 25-річних місцевих жителів. Встановивши місце проживання чоловіків, правоохоронці влаштували біля їх будинку засідку. Зловмисники не заставили себе довго чекати. Наступного дня, рано вранці до будинку під’їхав автомобіль, з якого підозрювані почали вивантажувати фарбу та заносити її в будинок. Несподівана поява правоохоронців викликала шок у чоловіків. На запитання міліціонерів про походження фарби зловмисники так і не змогли відповісти. Зловмисників затримали та доставили до райвідділу для дачі показів.

Про це «Нова Доба» дізналася в СГЗ УМВС України в Черкаській області.

В розмові зі слідчим затримані розповіли, що вирішили зайнятися підприємницькою діяльністю – відкрити точку з продажу фарби. Товар вирішили викрадати невеликими партіями зі складу одного з місцевих підприємців. Для цього акуратно розібрали по цеглинам частину однієї з стін, проникали в середину, викрадали певну кількість товару, після чого складали стіну назад. Лише за тиждень такої діяльності зловмисники нанесли збитки підприємцю на суму близько шести тисяч гривень. Наразі зловмисники затримані, вони дають покази. Речові докази вилучено.

Як повідомив начальник Придніпровського районного відділу міліції Анатолій Петраківський, слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x