Два черкаські навчальні заклади підписали угоду про співпрацю зі школою в Лисичанську

Два черкаські навчальні заклади підписали угоду про співпрацю зі школою в Лисичанську

Угоди про співпрацю підписали заступник директора з навчально-виховної роботи загальноосвітньої школи №1 у Чигирині Ольга Мартиненко та тимчасовий виконувач обов’язків ректора Черкаського національного університету Олександр Черевко з директором загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №24 м. Лисичанська Луганської області Ніною Чумак. Про це \”Нова Доба\” дізналася в прес-службі ОДА.

Це відбулося під час урочистого відкриття відремонтованої силами черкащан однієї з чотирьох українськомовних шкіл Лисичанська, яка була пошкоджена влітку внаслідок бойових дій. Усі ці три навчальні заклади носять ім’я українського гетьмана Хмельницького: школа в Чигирині з 1954 року, національний університет із 1995-ого, а в Лисичанську – від 31 жовтня 2014 року. Із цієї нагоди в тамтешньому освітянському закладі встановили пам’ятну дошку на честь 365-ї річниці утворення Української козацької держави та гетьмана Богдана Хмельницького.

Така співпраця між навчальними закладами передбачає обмін педагогічним та учнівським досвідом, а ще – організацію та проведення спільних заходів.
– Я неймовірно радію тому, що мені випала така почесна місія підписання угоди від імені своїх колег із вашою школою про співпрацю і взаємодію, – сказала Ольга Мартиненко з Чигирина під час презентації свого навчального закладу.
– Ми привезли вам найщиріші вітання від Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Ми, як і всі черкащани, не просто переживаємо за вас, а й робимо все від нас залежне, аби хоча б якось допомогти, сказав у свою чергу Олександр Черевко. – Разом ми творимо нашу націю, нашу Українську державу та утверджуємо її у всьому світі. Ми обов’язково переможемо!

Школа №24 у Лисичанську стала першим соціальним об’єктом, який був відбудований після бойових зіткнень. У ній за кошти черкаських меценатів встановили понад дев’ять десятків нових вікон, замінили півтори тисячі квадратних метрів покрівлі й двері.
– Від усієї міської ради хочу подякувати черкаській делегації за те, що діти змогли піти до школи, – сказав секретар Лисичанської міської ради Михайло Власов. – Це перший соціальний об’єкт, відновлений після тяжких бойових дій. Завдяки вам діти долучилися до знань, і це – яскравий приклад патріотизму й того, що Україна – єдина країна і в нас є побратими, які нам допоможуть у будь-який час.

Після урочистого відкриття школи очільники Черкаської й Луганської областей відвідали ще одну тамтешню школу, яку напередодні обстріляли з \”Градів\”.

Фоторепортаж тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x