У Черкасах обговорили методи профілактики ризикованої поведінки серед дітей

У Черкасах обговорили методи профілактики ризикованої поведінки серед дітей

Ефективні форми та методи роботи з батьками для профілактики ризикованої поведінки серед дітей та молоді обговорили днями в прес-центрі облдержадміністрації. Організатором зустрічі виступив благодійний фонд «Інсайт». «Нова Доба» про це дізналася в ОДА.

На початку учасникам було запропоновано переглянути декілька відеороликів щодо того, як діти копіюють поведінку своїх батьків, як потрапляють під вплив ровесників та оточення, а також, як їм не вистачає уваги батьків. Ролики викликали надзвичайно бурхливу реакцію та обговорення серед учасників, адже досить вдало відобразили проблеми, через які потерпають діти.

Учасники поділилися досвідом роботи своїх служб та центрів, а також розглянули як проводиться профілактична робота у школах. Зрештою зійшлися на тому, що перш за все потрібно працювати з батьками. Адже саме їхню поведінку копіюють діти. Окрім цього, було окреслено три основні шляхи, завдяки яким може відбуватися ця робота: педагогічна просвіта батьків, залучення їх до виховної роботи та підготовка молодого покоління до дорослого життя.

При обговоренні пропозицій щодо покращення роботи з батьками із залученням недержавних організацій учасники визначили, що необхідна тісна співпраця державного апарату та недержавних організацій. Було б надзвичайно актуальним створення центру допомоги батькам з дітьми, а також слід привернути увагу на роботу з батьками щодо усвідомленого батьківства та виховання дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x