7 275 черкащан виміряли артеріальний тиск під час акції «Узнай ризики інсульту!»

7 275 черкащан виміряли артеріальний тиск під час акції «Узнай ризики інсульту!»

Наприкінці жовтня в лікувально-профілактичних закладах м. Черкаси за підтримки департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради до Всесвітнього дня боротьби з інсультом проведено міську акцію «Узнай ризики інсульту!». Про це «Нова Доба» дізналася у КНП «Черкаський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та здоров’я ЧМР».

Мета акції – привернути увагу людей до найбільш поширених факторів ризику інсульту, таких як артеріальна гіпертензія, цукровий діабет, шкідливі звички; розповсюдження інформації про ознаки інсульту, способи профілактики та уникнення даного захворювання.

У межах цього заходу в лікувально – профілактичних закладах, аптеках, супермаркетах та інших місцях проводились вимірювання артеріального тиску та цукру в крові, роздавались населенню пам’ятки про ризики інсульту та методи профілактики.

Всього для вимірювання артеріального тиску звернулось 7 275 чоловік. Підвищений артеріальний тиск був виявлений у 24,5 % громадян; із них половина дізналася про підвищення АТ вперше. Всі громадяни, у яких було виявлено підвищення тиску та цукру в крові були направлені на консультацію лікаря кардіолога та ендокринолога.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x