Наталія Осауленко з Городища стала рідною для своїх підопічних

Наталія Осауленко з Городища стала рідною для своїх підопічних

Уже 25 років працює соціальним робітником Наталія Осауленко з Городища. Відгуки про її роботу тільки найкращі! Завжди привітна, доброзичлива, усміхнена. Коли заходить до хати, здається, що оселю наповнює ясне сонечко! Так говорять усі її підопічні. Для всіх вона стала, як рідна. Усі називають її «наша Наташа».

Наталія Олександрівна родом із Кіровоградщини, закінчила училище зв’язку, працювала на Смілянському радіозаводі. Коли вийшла заміж, переїхали з чоловіком Петром до Городища. Тут мають затишний дім, гарну садибу. Красиві квіти радують душу з ранньої весни й до пізньої осені. В усьому підтримують зразковий порядок. Видно, що тут живуть справжні господарі – щирі, турботливі, всім серцем відкриті для добрих людей. Виростили двох прекрасних доньок – Олену й Дашу, тепер бавлять гарнесеньку внучечку Каролінку.

Нині під опікою Наталії Осауленко перебувають 13 громадян. У кожного свої непрості долі, тягар пережитих літ і перенесених випробовувань. Для кожного жінка знаходить добре слово, слушну пораду. Завжди допоможе, в усьому підтримає. Доводиться бути й психологом, і фахівцем з суспільних відносин. По кілька разів на тиждень навідується до своїх підопічних. Приносить продукти з магазину, допомагає з побутовими клопотами, сходить заплатити за комунальні послуги та оформити субсидію, домовиться за підвезення дров… Хоч спека, хоч дощ або сніг – завжди прийде, принесе часточку свого душевного тепла. Тому її завжди чекають, наче рідну людину. Дільниця, де живуть підопічні, дуже велика. Тому доводиться проходити багато кілометрів: до магазинів, аптек, на пошту, по різних установах… Зимою й улітку виручає єдиний і універсальний транспорт – велосипед.

Наталію Олександрівну поважають у колективі. Багато років вона була головою профспілкового комітету. Постійно вдосконалює свій професійний рівень, щоб бути в курсі законодавчих змін. Нещодавно побувала на обласному семінарі «Реалізація державної політики щодо забезпечення догляду за пенсіонерами, інвалідами, самотніми громадянами похилого віку». Наталія Осауленко живе з людьми й для людей.

2 січня 1989 року при районному відділі соціального захисту населення було створено службу, яка допомагала одиноким престарілим людям. Тоді штат соціальних працівників налічував лише вісім осіб. 28 квітня 1993 року створили окрему структуру – територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Сьогодні в центрі працює 53 соціальних робітників, які обслуговують у цілому по району 981 особу. Виконують свою роботу в кожному населеному пункті району. Вони допомагають одиноким, старим і немічним людям, громадянам, яким інколи більше немає від кого чекати підтримки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x