Золотоніщина стане учасником польсько-українського проекту

Золотоніщина стане учасником польсько-українського проекту

Нещодавно у залi засiдань Золотонiської районної ради вiдбулася зустріч з керівниками спільного польсько-українського проекту «Суспільний капітал для місцевого самоврядування. Клуби громадського діалогу в регіонах», а зокрема із заступником директора Щецинського регіонального центру Фундації розвитку місцевої демократії Пшемиславом Фенрихом та координаторами проекту з української сторони. Про це «Нова Доба» дізналася в Золотоніській РДА.

Участь в заході взяли заступник голови Золотоніської райдержадміністрації Андрій Ляпкало, голова районної ради Валерій Саранча, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, засобів масової інформації в районі.
– Метою даного проекту є активізація конструктивного діалогу в громадах міст різних регіонів України з питань реформи місцевого самоврядування, привернення уваги різноманітних суспільних, професійних груп мешканців до обговорення питань життя їхніх міст, спонукання до участі в розробці принципів і конкретних документів, які визначатимуть життя територіальних громад в Україні, – зазначив пан Пшемислав, звертаючись до присутніх.
Учасники зустрічі переглянули наявні на сьогодні напрацювання нормативної бази реформи, після чого відбулась модерована дискусія з означеного питання. Ключові пропозиції, проблеми, висловлені учасниками, згодом узагальняться з подальшим представленням розробникам нормативно-правової бази реформи та широкій громадськості.

Пшемислав Фенрих зауважив, що було б доречно створити у нашому регіонів Клуб громадського діалогу як неформальний майданчик для обговорення нагальних проблем мешканців, інструмент налагодження конструктивного спілкування та пошуку найефективніших відповідей на питання, що стоять перед громадою. Це також було б одним із результатів представленого ним спільного польсько-українського проекту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x