На 7 км більше лісових доріг стало в Уманському лісгоспі

На 7 км більше лісових доріг стало в Уманському лісгоспі

У Собківському та Маньківському лісництвах Уманського лісгоспу завершено будівництво лісових доріг, довжина яких становить майже 7 км. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Подбали лісівники й про вже існуючі сполучення, здійснивши поточний ремонт більш як 30 км автошляхів.
За словами директора лісгоспу Івана Назаревича, будувалися лісові «артерії» з урахуванням усіх технологічних вимог і особливостей, з використанням щебеневої суміші. Застосовування саме цього матеріалу є найбільш прийнятним для створення доріг в лісах підприємства. І хоча будівництво лісових сполучень є доволі затратним та дороговартісним, господарський підхід лісівників Уманщини зробив його максимально оптимальним.
Так, завдяки наполегливій праці, в Собківському лісництві створено 2,6 км дороги з твердим покриттям. Крім важливого значення у повсякденній роботі працівників лісгоспу, автошлях містить й вагому соціальну складову, адже з\’єднує 2 населені пункти району – села Громи та Шарино.

В Маньківському лісництві збудовано 1,4 км дороги з твердим покриттям та 2,6 км ґрунтового автошляху, що сполучає траси між селами Іваньки та Паланочка.
Варто зазначити, що будівництво та ремонт лісових доріг проведено за власні кошти підприємства. Неабияк допомагає уманським лісівникам й нова потужна техніка, придбана лісгоспом наприкінці минулого року. Це, зокрема, бульдозер «Caterpillar» та екскаватор «JVC».
До кінця листопада лісівники планують здати новозбудовані лісові «артерії» в експлуатацію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x