Завдяки закону про люстрацію з ДФС звільнено 73 працівники

Завдяки закону про люстрацію з ДФС звільнено 73 працівники

Із Державної фіскальної служби України у зв’язку з ухваленням Закону «Про очищення влади» звільнено 73 працівники.

Зокрема, на підставі прямої норми законодавчого акту з ДФС звільнено 53 працівники, у тому числі 39 осіб керівного складу центрального та обласних апаратів (включаючи 34 працівника підрозділів податкової міліції), 11 посадових осіб керівного складу податкових інспекцій (із них – 6 працівників податкової міліції), 3 осіб керівного складу митниць.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Державної фіскальної служби України.
Окрім того, до набуття чинності Закону «Про очищення влади» за власним бажанням звільнено 20 посадових осіб, у тому числі 2-х директорів департаментів, керівника підрозділу податкової міліції центрального апарату та 17 працівників податкової міліції центрального апарату й регіональних органів ДФС.

Водночас, процес кадрового очищення в податкових та митних органах розпочався ще в березні цього року. Так, ще до ухвалення Закону «Про очищення влади» з органів Міністерства доходів і зборів та Державної фіскальної служби України було звільнено більш як 6,5 тис. посадових осіб. Серед звільнених – уся керівна ланка міністерства (міністр і його заступники), 22 із 26 керівників департаментів центрального апарату, 23 із 28 керівників головних управлінь територіальних органів, 21 із 28 керівників слідчих підрозділів податкової міліції головних управлінь територіальних органів, 24 із 26 керівників митниць.

Натомість, призначення на посади керівників територіальних органів (митниць) Державної фіскальної служби України відбувалися в серпні-жовтні 2014 року лише після обговорення кандидатур претендентів із громадськістю. З цією метою було утворено дорадчий орган – Раду з кадрових питань Державної фіскальної служби України за участю представників бізнесу та громадських організацій.

28 осіб, які за рекомендацією Ради з кадрових питань вже очолили територіальні органи (митниці) ДФС, вибороли це право у конкурсі за участю майже 130 претендентів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x