Готуємо автомобіль до зими

Готуємо автомобіль до зими

Ще попереду цілий місяць осені, а зима вже дає про себе знати. Хоча вдень стовпчик термометра піднімається досить високо над нульовою позначкою, завести двигун машини зпівоберта нині вдається лише власникам новеньких іномарок. Та навіть їм доведеться пригадати деякі особливості переведення свого «залізного коня» на зимовий режим роботи. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

* Починати підготовку до зими спеціалісти радять із шин. Міняти шини «по сезону» слід після того, як нічні заморозки стають регулярними – це приблизно кінець жовтня – початок листопада. У цей час у магазинах ще немає ажіотажного попиту на зимову гуму, а в шиномонтажах – черги. Крім того, до перших ожеледиць шини вже обкатаються і зможуть працювати наповну. Якщо у вас є фінансова можливість, то бувальці радять міняти гуму разом з дисками. По-перше, це збільшить термін служби гуми, а по-друге, кожного сезону дозволить вам зекономити час і кошти. Переставити всі колеса можна і без допомоги автомеханіка. Достатньо мати напохваті домкрат і півгодини вільного часу. До речі, не забудьте, що замінювати резину потрібно не на 4-х, а на 5-ти колесах, адже «запаска» теж має бути готова до роботи в зимових умовах.

* Зверніть увагу на електроніку і особливо освітлення. Взимку навіть вдень без фар і ліхтарів на дорозі робити нічого. Якщо не впевнені в якійсь із лампочок або запобіжників, краще замінити їх зараз, ніж робити це вночі на обочині промерзлої і заметеної снігом траси. Особливої уваги заслуговує акумулятор. Не забувайте, що зимою саме він є серцем вашої машини. Потурбуйтеся про те, щоб це «серце» вже зараз працювало чітко і якісно. Разом з тим, не полініться вкинути в багажник зарядний пристрій і дроти для «прикурювання». Береженого – й Бог береже.
* Якщо повітряна і охолоджувальна системи двигуна потребують переведення в зимовий режим, зробіть це прямо зараз. Заразом зверніть увагу на фільтри. Можливо, їх вже варто замінити. «Пройдіться» поглядом, а краще пальцями, по всіх патрубках, до яких зможете дістати. Можливо в деяких із них під час літньої спеки ослабли хомути чи утворились мікротріщини. Якщо плануєте міняти масло в двигуні чи трансмісії, робіть це якомога швидше. До справжніх морозів робочі рідини мають «обкататися».

* Міняючи колеса чи шини, зверніть увагу на систему гальм, і особливо на колодки. На зиму варто поставити нові. Ті, що були у вжитку, «доїздите» вже влітку. До зими ще можна встигнути замінити гальмівну рідину.
* І зрештою зробіть те, про що забувають навіть професійні водії: поміняйте рідину в омивачі скла на морозостійку.
* Що необхідно мати в автомобілі взимку:

Рідина для омивача скла (температура замерзання у цієї рідини повинна бути не вище -40°С), дроти для «прикурювання», нормальний трос, шкребок і щітка для скла, лопата, запас моторного масла, запасні лампочки в фари і набір запобіжників, шматок туристичного килимка, повнорозмірна запаска з зимовою гумою, балончик з WD-40 або іншою «незамерзайкою».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x