Місто як гра: черкасці отримають натхнення для змін

Місто як гра: черкасці отримають натхнення для змін

Потенціал міста Черкаси розкриватимуть учасники програми «Майстерня громадської активності» разом із усіма охочими містянами. 8 листопада в Художньому музеї відбудеться масштабний міжнародний захід «PlayСтейшн: місто як гра», темою якого є поліпшення життя в місті через співтворчість його жителів. Близько сотні учасників програми з України, Польщі і Білорусі ділитимуться результатами соціальних і культурних ініціатив, реалізованих у своїх містах.

Тематичні майстер-класи, інсталяції та вуличні акції можна буде відвідати в суботу із 15-ої години. Третій поверх музею стане своєрідним містом зі станціями/районами, де кожен гість знайде для себе щось цікаве – від традиційних етноспівів до інсталяцій про раціональну вуличну рекламу. Крім того, живе спілкування безпосередньо з творцями змін – молоддю з трьох країн-сусідів – має надихнути містян на власні ініціативи.

Із 16:30 починає свою роботу панельна дискусія про те, як зробити місто кращим місцем для життя. Серед експертів запрошено Андрія Шуляра – відомого архітектора, урбаніста, активіста, координатора міжнародного архітектурного фестивалю CANactions (Київ), співзасновника урбан-руху Lypneva.com та Клубу Архітектурного Кіно (Львів), Тетяну Попович – координаторкуосвітньо-мистецької лабораторії klaster.in.ua та арт-директора Народного дому «Збоїща», Марту Гавінек-Дагаргулію – експертку із роботи з локальними громадами та активізації населення для розвитку міста, фасилітаторку Колегії Теодора Хойса, тренерку програми «Майстерня громадської активності», Сергія Одарича – міського голову Черкас, голову регіонального відділення Асоціації міст України. Впродовж дискусії можна буде можливість поставити питання експертам, а згодом поспілкуватися з ними неформально за кавою.

Організатором заходу є «Майстерня громадської активності» (maysternya.org) – програма неформальної громадянської освіти молоді, яка діє вже восьмий рік, об’єднуючи молодь України, Польщі і Білорусі в прагненні змінити оточення на краще. Щороку учасники разом із кваліфікованими тренерами вчаться втіленню в життя власних ініціатив. Особливістю є те, що спілкування відбувається рідними для кожного з учасників мовами. Цього року також стартував новий формат програми – креативний компонент, учасники якого творять зміни через використання потенціалу соціального мистецтва.

Детальну інформацію про захід, а також зміни у програмі ви можете спостерігати у соцмережах за посиланнями https://vk.com/PlayStation_Cheта https://www.facebook.com/events/306877209506011
Запрошуємо вас долучитися до творення ліпшого міста! Ми віримо, що Черкаси мають великий потенціал до розвитку. За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся за контактами, вказаними нижче.
З повагою, PR-координаторка програми «Діалог заради змін» в Україні Юлія Кнюпа
julia.knyupa@maysternya.org
+38 093 826 86 42, +38 050 773 16 45

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x