У Жашкові виявили підприємців. які припинили діяльність офіційно, але продовжують працювати на ринку

У Жашкові виявили підприємців. які припинили діяльність офіційно, але продовжують працювати на ринку

Підвищення рівня заробітної плати та її легалізація є одним із пріоритетних напрямів роботи управління соціального захисту населення Жашківської райдержадміністрації, оскільки це не тільки надходження до бюджету, а й соціальний захист найманих працівників.

Для виявлення прихованої зайнятості та забезпечення соціального захисту населення в районі проводиться робота щодо легалізації заробітної плати та офіційного оформлення трудових відносин.

Так 06.11.2014 робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено чергову рейдову перевірку суб’єктів господарювання щодо використання нелегальної праці найманих працівників. Перевірено 18 суб’єктів підприємницької діяльності та виявлено 3 факти порушення чинного законодавства фізичними особами щодо використання найманої праці. Під час рейдової перевірки робочою групою були виявлені особи, які припинили підприємницьку діяльність, але продовжують здійснювати торгівлю на ринку.

Про це “Нова Доба” дізналася в Жашківській РДА.

З початку 2014 року робочою групою проведено 196 перевірок суб’єктів господарювання щодо виконання чинного законодавства у сфері праці. За результатами виявлено 59 фактів порушення законодавства про працю, де наймані працівники працюють без належного оформлення. В результаті проведеної роботи легалізовано трудові відносини 54 працівників, з них 43 особи зареєструвались як суб’єкт підприємницької діяльності, заключено 7 трудових договорів між працівником та фізичною особою, які зареєстровані у центрі зайнятості та 5 договорів цивільно-правового характеру.

Проводячи з роботодавцями роз’яснювальну роботу, акцентуємо увагу на оформленні трудових відносин з найманими працівниками, на недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімум, адже незареєстрований належним чином працівник в результаті втратить право на отримання пільг та допомог, гарантованих державою.

Робота по легалізації зайнятості та заробітній платі продовжується. Роботодавцям слід серйозно замислитися над цією проблемою і там де ще має місце нелегальне, приховане використання робочої сили не чекайте рейдів робочої групи чи інших контролюючих органів, а оформити працівників та зареєструвати договори у службі зайнятості.

Спеціалісти управління соціального захисту населення завжди готові надати відповідні консультації по трудовому законодавству та по питанням в межах своєї компетенції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x