Лісівники відновили криницю

Лісівники відновили криницю

Подорожні між Руською Поляною та Дубіївкою тепер завжди зможуть набрати свіжої чистої води. На шляху поблизу лісництва руськополянські лісівники розчистили забуту криницю.

«Мені про неї розповів головний інженер лісгоспу Володимир Миколайович Божко, який раніше працював тут лісничим, – говорить нинішній керівник Руськополянського лісництва Ігор Ткач. – І тоді в мене виникла думка розчистити це джерельце. Я поділився нею з керівництвом».
Про це «Нова Доба» дізналася в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Директорові Черкаського лісгоспу Андрію Пустовіту сподобалася ідея: «Якщо є можливість допомогти громаді села, облаштувати територію, посприяти відновленню природного середовища, ми завжди підтримаємо. Особливо, якщо таку ініціативу виявляють молоді працівники».

Лісівники власними силами прибрали криницю від сміття, яке накидали несвідомі громадяни. Потім розчислити намул, обробили хлоркою стіни. Після цього ще кілька разів помпою відкачували воду, щоб розчистити і розширити русло.

«Коли вперше викачали воду, її рівень був не більше метра. А потім з кожним відкачуванням вода прибувала, рівень підвищувався», – розповідає Ігор Ткач.

У селі кажуть, що вода з цієї криниці не псується, не цвіте, навіть якщо довго стоїть. Раніше до неї ходив увесь хутір. Зараз у Руській Поляні переважно пробивають свердловини – не менше 60 метрів, вода тут далеко залягає. А ця криничка поверхнева, 4 метри вглиб.

Лісівники облаштували дерев’яний дашок над джерелом, пофарбували, повісили відро, щоб кожен спраглий міг напитися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x