Шполянку арештували за вбивство знайомого

Шполянку арештували за вбивство знайомого

26-річна жінка вбила свого знайомого, після чого викрала з будинку потерпілого його побутову техніку та особисті речі. Наразі зловмисниця затримана і дає покази слідчому. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.
Про це «Нова Доба» дізналася в СГЗ УМВС України в Черкаській області.
До чергової частини Шполянського райвідділу міліції звернулася 44-річна місцева жителька, яка повідомила про загибель 39-річного сусіда. Вона розповіла, що зранку до неї зі сльозами на очах прибігла мати загиблого. Старенька була настільки схвильована, що ледве змогла пояснити, що виявила в будинку тіло свого сина.

Оперативний черговий негайно направив на місце події слідчо-оперативну групу райвідділу. Співробітники експертно-криміналістичної лабораторії, які також приїхали на місце виклику, оглянули двір та будинок, де сталося вбивство. В одній із кімнат хати правоохоронці побачили безлад та сліди нещодавнього застілля, а на ліжку лежало бездиханне тіло потерпілого. Окрім цього, мати загиблого помітила, що з хати зникло чимало побутових приладів, речей особистої гігієни та одягу.

Поки експерти вилучали речові докази, оперативники проводили побудинковий обхід та опитували жителів вулиці, де сталося вбивство. Завдяки здійсненим заходам до правоохоронців надійшла інформація, що люди бачили, як по двору вбитого ходила молода жінка. Під описану громадянами зовнішність підпадала 26-річна жителька міста Шпола. Вона неодноразово потрапляла в поле зору працівників міліції, адже вела асоціальний спосіб життя, до того ж неодноразово була судима.

Оперативники застали її за місцем проживання. Підозрювана відчинила двері хати, будучи одягненою у домашні капці та шкарпетки, схожі на ті, які були викрадені з будинку потерпілого. Міліціонери затримали її та доставили до Шполянського райвідділу для дачі пояснень.

Під час розмови із слідчим вона зізналася у вчиненні вбивства. Розповіла, що зустрілася з потерпілим у місцевому магазині. Там вони придбали харчі і поїхали до чоловіка додому. Випивши за зустріч, чоловік почав до неї чіплятися. Проте вона дала йому відсіч, після чого чоловік пішов спати, а вона вийшла надвір, щоб вгамувати гнів. Коли повернулася у будинок, побачила, що потерпілий спить. Довго не роздумуючи, схопила полотенце і почала душити ним чоловіка. Коли той перестав дихати, зібрала цінні речі потерпілого і пішла з місця вчинення кримінального правопорушення, зачинивши двері.

Як розповів начальник Шполянського райвідділу міліції Вадим Кутовий, відносно жінки слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Тепер вбивця може опинитися за гратами на строк від семи до п’ятнадцяти років. Мірою запобіжного заходу обрано арешт.

Доцент психології в ЧНУ Інна Кукуленко-Лук’янець так прокоментувала ситуацію:
– Виглядає як вбивство в стані афекту. Жінка була в гніві через те, що чоловік до неї чіплявся. Вона намагалася вгамувати гнів, вийшла, але одразу повернулася, тож гнів, мабуть, не вщух (або знову спалахнув через те, що він собі мирно спить після того, як її образив) і в цьому стані вона стала його душити. Потім, мабуть, вона втямила, що накоїла, проте стан афекту ще не минув. Але вже включилися захисні механізми: вона прагне врятувати себе, принаймні заплутати слідство. Тому скоює крадіжку – щоб подумали, що вбивство скоєне заради крадіжки. Але логічно і послідовно мислити вона ще не здатна, тому й заміттати сліди не надто вдало виходить.Усе це робиться безладно, нелогічно, непереконливо. Тому й можна говорити про стан афекту. Якби вбивство планувалося заздалегідь, то все було б продуманіше. Тому, на перший погляд, це саме вбивство у стані афекту.

Водночас пані Лук’янець підкреслює, що стан афекту – штука дуже індивідуальна, і тривати може і 10-15 хвилин, і кілька годин. Усе залежить від особливостей психіки конкретної людини, від її темпераменту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x