Про здоровий спосіб життя говорили заступники директорів інтернатів

Про здоровий спосіб життя говорили заступники директорів інтернатів

На базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників (далі – ЧОІПОПП) відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи інтернатних навчальних закладів щодо формування у вихованців навичок здорового способу життя. Відкрила семінар заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна, яка звернула увагу присутніх на першочергові завдання, що поставлено перед керівниками навчальних закладів на сучасному етапі. Про роль здоров’ярозвиваючих технологій у попередженні захворювань дітей розповів Володимир Лизогуб, доктор біологічних наук, професор, директор науково-дослідного інституту фізіології ім. Михайла Босого Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменту освіти і науки ЧОДА.

Завідувач відділом фізичної культури, військово-патріотичного виховання та основ здоров’я ЧОІПОПП Валентина Ярова у своєму виступі визначила роль освітнього сектора у розбудові європейських стандартів превентивної освіти.
Про перегляд методів і підходів до проведення профілактики ризикованої поведінки у дітей та застосування педагогами сучасних технологій у такій роботі розповіла Наталія Бугайчук, методист з виховної роботи лабораторії виховної роботи ЧОІПОПП.

Досвідом роботи зі створення здоров’язберігаючого освітнього середовища у сучасних санаторних школах-інтернатах поділилися з колегами заступники директорів Золотоніської, Тальнівської, Канівської та Черкаської санаторних загальноосвітніх шкіл-інтернатів.
Різнопланова тематика виступів, проблематика та шляхи гармонізації освітнього і лікувального процесів у таких навчальних закладах жваво обговорювалися учасниками семінару.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x