Понад 800 шполян взяли участь у громадських роботах

Понад 800 шполян взяли участь у громадських роботах

Завдяки співпраці влади, служби зайнятості та роботодавців до громадських та інших робіт тимчасового характеру в Шполянському районі за 10 місяців 2014 року залучено понад 800 шукачів роботи. Зокрема, у громадських роботах, які здійснювались на території місцевих сільрад і в місті Шпола, взяло участь понад 500 безробітних.

На нараду за участі Шполянського центру зайнятості нещодавно зібралися понад 50 голів і секретарів сільських рад.
– Органи місцевого самоврядування, як ніхто інший, зацікавлені в організації громадських робіт, адже на владі безпосередньо лежить відповідальність за стан населених пунктів, – зазначив голова Лип’янської сільської ради Сергій Іщенко.

Очолювана ним сільська рада торік профінансувала громадські роботи на 23,5 тисячі гривень. Уже цьогоріч на таке фінансування нею було закладено 51,3 тисячі гривень. За рахунок проведення громадських робіт силами безробітних в с.Лип’янка протягом 2013-2014 років відремонтовано та встановлено огорожу та пам’ятний знак на кладовищах села, замінено огорожі та впорядковано три пам’ятники загиблим воїнам, обеліск Слави, огороджено сільський будинок культури, відремонтовано тумби під погруддям Т.Г.Шевченка та пам’ятником воїнів-визволителів, відремонтовано сходи біля сільського будинку культури.
Про це «Нова Доба» дізналася в обласному центрі зайнятості.

Ще одним постійним і надійним партнером районного центру зайнятості є міське комунальне підприємство «Благоустрій». У 2013 році тут до громадських робіт залучили 89 безробітних, а з початку цього року у благоустрої території парку Слави, скверів, вулиць Шполи, міських кладовищ вже взяли участь 120 осіб.

– Громадські роботи, які організовуються на паритетній основі за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття і місцевих бюджетів, дозволяють не лише наводити лад у населеному пункті, а й економити бюджетні кошти, – наголосив, виступаючи на нараді, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Шполянського центру зайнятості Юрій Бугайов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x