Довкола черкаського Будинку природи не вщухали пристрасті й сьогодні

Довкола черкаського Будинку природи не вщухали пристрасті й сьогодні

Голова Черкаської обласної організації «Еко-світ», екологічний активіст Людмила Ткаченко закликала усіх черкащан, кому не байдужа доля Будинку Природи, захистити його від рейдерів.

Про це вона написала на своїй сторінці у «Facebook»:
«Кому не байдужа доля Будинку Природи, підійдіть, будь ласка, о 13.00 сьогодні до Будинку природи на вул. Фрунзе, 1. Ми повинні підтримати Роджу Олександра Олексійовича та спробувати відстояти Будинок для черкащан».

Небайдужих черкащан, членів Товариства охорони природи, зібралася жменька, а журналістів – утричі більше, зо дві дюжини. Серед преси подейкували, що має бути мітинг, ось-ось під’їдуть тітушки. Оскільки мітингу й тітушок не було, пресу запросили всередину на прес-конференцію. Правда, той балаган, який зчинився в залі засідань, прес-конференцією назвати важко.

Довкола черкаського Будинку природи не вщухали пристрасті й сьогодні
Довкола черкаського Будинку природи не вщухали пристрасті й сьогодні

Веремію зчинили громадяни, які захотіли дізнатися, хто ті троє чоловіків із Києва, на яких підставах і навіщо вони приїхали сюди, й чого вмостилися у президії. Київські чоловіки Василь Навроцький – заступник голови Всеукраїнської ради українського товариства охорони природи та члени президії ради Віталій Канавенко і Микола Стеценко намагалися пояснити, що приїхали вони вже вшосте чи всьоме, «щоб розібратися в ситуації й вирішити питання роботи Черкаської обласної організації товариства».

Повідомляє кореспондент «Нової Доби».

Довкола черкаського Будинку природи не вщухали пристрасті й сьогодні

Після двадцятихвилинної перепалки між киянами й черкащанами, голова обласної організації товариства охорони природи Олександр Роджа, який сидів у залі, рвучко вискочив на подіум біля президії й заявив, що «ні про які зміщення з посади, ні про які перевибори мова не йде. Мене як легітимного керівника організації впродовж п’яти днів повністю блокують у будинку, не дають зайти представникам ДСО (державної служби охорони), які незрозуміло яким чином тут опинилися. Далі: сторонніми людьми, які не мають ніякого стосунку до організації – я не знаю, хто вони такі – проводяться якісь дії на основних засобах організації. Оце приміщення належить громадській структурі. Я як керівник організації, нікого не запрошував сюди на конференцію. Я хочу зрозуміти одне: на якій підставі ці персонажі підписали договір з ДСО про охорону цього будинку. Якщо зараз такий собі Навроцький каже, що він заступник голови президії товариства, то тоді в мене виникає питання: хто такий Шевчук, якщо він підписав постанову і дав нею поштовх до керівництва кримінальним дійством такого собі персонажа Солієнка! Є кримінальна дія, ось де корінь зла!»

Довкола черкаського Будинку природи не вщухали пристрасті й сьогодні

Пан Навроцький повідомив, що голова черкаського осередку товариства Роджа вже давно заявив, що він Києву не підчиняється й сам собі тут хазяїн. Пан Роджа у відповідь сказав, що він такого не заявляв, а заявляв лише про недовіру президії всеукраїнського товариства. У залі залементували: «Он воно що: помста!»

Так звана прес-конференція тривала ще довго, але розібратися, хто правий, а хто винуватий, так і не змогли. Тож далі буде.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x