Свято дбайливих господарів

Свято дбайливих господарів

Цієї неділі українські аграрії відзначають своє професійне свято – День працівників сільського господарства. Це свято всіх, хто розумом і руками, серцем і душею щодня долучається до важливих аграрних справ. Це свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Нелегко працювати на землі. Але завдяки сільським трудівникам, їхній наполегливій праці та вмілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Нарощування обсягів виробництва зерна, іншої продукції поєднуються з поступовим підвищенням їх конкурентоспроможності, безперебійним задоволенням потреб харчової і переробної промисловості. Це завдяки їм полиці наших магазинів усе більше й більше наповнюються високоякісними продуктами, а в кожній українській оселі є і хліб, і до хліба.

Хліборобська Черкащина – на передовій аграрного фронту. Цього року вона знову подолала двомільйонний рубіж зі збору зернових та зернобобових культур із середньою урожайністю 51,2 ц/га, що на 2 ц/га більше торішніх показників. Обсяг валової продукції сільського господарства за січень-жовтень 2014 р. збільшився на 1,7 відсотка порівняно з відповідним періодом минулого року. Збільшилося також валове виробництво молока всіма категоріями господарств на 11,1 тис. тонн, ( 3,1% ) та складає 368,3 тис т, виробництво яєць зросло майже на 80 млн шт. або на 15 % (вироблено 598,2 млн шт. яєць).

Під урожай 2015 року в області планується посіяти озимих зернових культур на площі 239,3 тис га. В тому числі озимої пшениці та тритикале – 211,2 тис га, ячменю – 25,3 тис га, жита – 2,8 тис га, озимого ріпаку – 51,5 тис га.
Цього року за користування земельними частками (паями) орендарями області нараховано 889,7 млн грн орендної плати, що становить 4,18 відсотка від їх нормативно-грошової оцінки.

Незважаючи на труднощі, український селянин був і залишається дбайливим господарем, який вміє працювати, впроваджувати нові технології, виробляти конкурентоздатну продукцію.
Наша газета неодноразово писала про передові сільськогосподарські товариства, фермерські господарства, про звичайних трудівників ланів, садів і ферм, які своєю звитяжною працею примножують славу рідного краю. Писатимемо й надалі.

А в день свята хочемо вам побажати: хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай утілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x