Черкащанку взято під варту за підкуп виборців

Черкащанку взято під варту за підкуп виборців

Суд задовольнив клопотання слідчого, погоджене прокурором, у результаті чого взято під варту 56-річну жительку міста Черкаси за підкуп виборців під час позачергових виборів народних депутатів України. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Як повідомлялось раніше, зазначена особа в жовтні нинішнього року домовилася з жителями міста Сміла та напередодні виборів передала їм гроші в сумі 2 000 грн із метою їх підкупу за голосування на користь одного з кандидатів у депутати Верховної Ради України.

За цим фактом слідче управління УМВС України в Черкаській області розслідує кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 160 КК України (підкуп виборця), що тягне за собою покарання до семи років позбавлення волі.
Досудове розслідування триває, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

Нагадаємо, що 14 жовтня 2014 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін в Кримінальний кодекс України», який забезпечив додатковий захист виборчих прав громадян та посилив відповідальність за їх порушення.

Після набрання чинності Закону правоохоронні органи області провели ефективну роботу щодо недопущення негативних результатів у ході проведення позачергових виборів народних депутатів України.
Наразі органами внутрішніх справ зареєстровано 22 кримінальні провадження за фактами порушень законодавства під час виборчого процесу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x