Черкаських аграріїв привітали зі святом

Черкаських аграріїв привітали зі святом

Цими вихідними вітчизняні аграрії відзначатимуть своє професійне свято. Із цієї нагоди з вітальними словами до представників галузі, які зібралися на офіційних урочистостях в Будинку рад, звернулися заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Віталій Коваль та перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова. Про це \”Нова Доба\” дізналася в прес-службі ОДА.

– Від імені всіх черкащан щиро вітаю Вас зі святом, – звернувся до присутніх Віталій Коваль. – Його відзначення – це визнання державою нелегкої хліборобської праці та хвала мозолистим рукам селян, які знають справжню ціну хліба. Черкащина не перший рік поспіль посідає перше місце в Україні з виробництва сільськогосподарської продукції й за цими показниками стоїть ваша щоденна невтомна праця. За це вам велика шана й вдячність.
За його словами, у цьому році при середній урожайності близько 57,4 центнерів з гектара зібрано 3,6 млн. тонн зернових та зернобобових культур, понад 480 тисяч тонн соняшнику, близько 800 тисяч тонн картоплі, майже 342 тисячі тонн овочів та багато іншої продукції землеробства. Лідерами з урожайності зернових та зернобобових культур в області є господарства Корсунь-Шевченківського, Лисянського та Канівського районів. До десятки кращих увійшли також хлібороби Христинівщини, Кам’янщини, Городищини, Звенигородщини, Золотоніщини та Шполянщини.

Під час урочистого зібрання представники обласної влади відзначили працівників сільського господарства почесними нагородами та грамотами.
Так, за багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність Указом Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений економіст України доценту кафедри Уманського національного університету садівництва Олександру Бурляю, оголошено подяку Прем’єр-міністра України старшому птахівнику товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія «Агросоюз РП» с. Мліїв Городищенського району Катерині Молочко.

За особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу області Почесними грамотами обласної державної адміністрації нагородили механізатора сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Піщальники» с. Піщальники Канівського району Анатолія Ганенка, директора філії «Агрофірма «Дружба» приватного акціонерного товариства Науково-виробнича фірма «Урожай» с. Пішки Корсунь-Шевченківського району Василя Горбенка, зоотехніка товариства з обмеженою відповідальністю «Сузір’я» с. Баштечки Жашківського району Олександра Даценка, оператора машинного доїння сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Богданівське» с. Богдани Золотоніського району Тамару Ткач та ін.

Окрім того, кращих працівників сільськогосподарської галузі відзначили почесною нагородою «365 років утворення української козацької держави на честь ювілею та проголошення м. Чигирин столицею української козацької держави» та почесними грамотами обласної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x