На Черкащині незаконно видобували річковий пісок

На Черкащині незаконно видобували річковий пісок

Екологічна прокуратура відкрила 9 кримінальних проваджень за неналежне поводження з надрами. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Дніпровської екологічної прокуратури.

Органи Дніпровської екологічної прокуратури протягом поточного року перевіряли, як дотримуються законодавства щодо використання та охорони надр органи місцевого самоврядування, виконавчої влади, державного контролю та суб’єкти господарювання.

Перевірка показала численні та системні порушення законів і відсутність дієвого державного контролю у даній сфері. Зокрема, річковий пісок видобувався під виглядом днопоглиблювальних робіт, робіт з розчищення русла та берегоукріплення. Ця діяльність суб’єктів господарювання набула загрозливого характеру, що може призвести до знищення екосистеми Дніпра, руйнування природних місць нересту риби та затоплення територій під час пропуску повеней.

Проведення таких робіт зосереджено передусім в м. Києві, Київській, Черкаській, Дніпропетровській областях, які є економічно розвиненими регіонами в галузі будівництва та мають попит на таку корисну копалину.

За результатами перевірок органами Дніпровської екологічної прокуратури розпочато 9 кримінальних проваджень, на усунення порушень закону внесено 40 подань, за наслідками розгляду 33 документів реагування до відповідальності притягнуто 14 посадових осіб органів виконавчої влади, у тому числі 5 посадовців органів державного контролю

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x