На Черкащині очікуються морози та сніг з дощем

На Черкащині очікуються морози та сніг з дощем

Із середини жовтня на Черкащині утримується тривалий бездощовий період. Внаслідок периферії західного антициклону 18 листопада у м. Черкаси та області очікуються метеорологічні умови високого забруднення повітря завдяки наявності щільних атмосферних шарів (нічних та денних інверсій) та несприятливого напряму вітру – східного, південно-східного. Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному гідрометцентрі.

За прогнозом синоптиків, наступні три доби на Черкащині утримається антициклональний режим погоди. Температура повітря вночі – близько 0º, вдень – 0–+5º. Очікуються опади у вигляді невеликого дощу та мокрого снігу, тому можливі утворення ожеледних явищ.

У другій половині тижня почне встановлюватися переважно зимовий режим погоди. Опади припиняться, температурний фон знизиться до 3-5º морозу: температура повітря вночі – 3-8º морозу, вдень – від мінус 3 до плюс 2º.
Варто зазначити, що в період встановлення зими переважає нестійка погода: відбуваються часті переходи середньої температури через 0°, опади призводять до утворення ожеледі та ожеледиці на дорогах, відбуваються відкладення льоду на дротах та деревах. Тому саме цей період є надзвичайно відповідальним для комунальних служб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x