Черкащани матимуть нові тролейбуси?

Черкащани матимуть нові тролейбуси?

Секретар міської ради Олександр Радуцький з депутатами обговорили питання оновлення рухомого складу тролейбусного парку КП «Черкаси електротранс» Черкаської міської ради за рахунок тролейбусів, що перебувають на балансі ПАТ «Азот». Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Існує 4 варіанти придбання для міста тролейбусів і забезпечення місцевих жителів громадським транспортом.

Перший варіант: створити спільне товариство з підприємства ПАТ «Азот» та «Електротранс». В цьому випадку останнє не повинно підлягати приватизації та знаходитись на балансі ЖКХ. Якщо приватна структура буде займатися перевезенням, то для містян квиток коштуватиме 12 грн. А отже цей варіант неможливий.

Другий: якщо «Електротранс» візьме кредит. Але цього зробити теж не можна. Застава до такого договору кредитування має становити не менше ніж півтори суми цього кредиту, а якщо він буде взятий, умовно кажучи, на 30 млн грн, то виходить, що місто має залучитися заставою цьому комунальному підприємству на суму 55 млн грн.

Отже, можливий лише третій та четвертий варіанти, які треба детально розглянути та вивчити. Це або тендер, проведений на умовах департаменту, або ж конкурс.

Остаточне рішення буде прийнято після детального вивчення останніх двох варіантів.

Черкащани матимуть нові тролейбуси?

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x