За допомогою самих лише танків перемогти не так-то й легко…

За допомогою самих лише танків перемогти не так-то й легко…

Для популяризації української бойової культури на Черкащині, дарую для Черкаської центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки наступну книгу \”Бойові традиції аріїв: На шляху до реалій українських бойових мистецтв\”, автор Олексій Мандзяк. За підтримки видавництва \”Мандрівець\” м. Тернопіль.

Бойові традиції аріїв: На шляху до реалій українських бойових мистецтв. – Тернопіль: Мандрівець, 2006. – 272 с.
За допомогою самих лише танків перемогти не так-то й легко...
Книжка складається з окремих нарисів, об’єднаних загальною темою – традиційні українські бойові мистецтва. Від сивезної давнини ці мистецтва та їхні народні школи були невід’ємною складовою соціально-політичного і духовного життя Подніпров’я. Їхнє значення неможливо переоцінити, адже величезною мірою саме завдяки високій воїнській культурі наших предків ми зараз існуємо як незалежний народ.

Практичне значення традиційних українських бойових мистецтв залишається актуальним і в наші дні – в епоху ґлобальної кризи і загострення боротьби за планетарні природні ресурси. Як показують сучасні війни, за допомогою самих лише танків, «розумних» ракет та інших найвищих технологій перемогти не так-то й легко, а часто і взагалі неможливо. Кінцевий успіх тут і досі великою мірою залежить від психологічного і фахового вишколу окремо взятого воїна.

Бойові мистецтва є також ефективним засобом духовного розвитку особи, адже той, хто опановує ту чи іншу традиційну воїнську систему свого народу, може на генетично-енергетичному і клітинному рівні зрозуміти саму душу своїх дідів-прадідів, свій расово-етнічний архетипний світогляд, культуру, цивілізаційну місію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x