За землю поблизу ставків сперечалися у Чорнобаї

За землю поблизу ставків сперечалися у Чорнобаї

Земельні ділянки, які розташовані біля водних об’єктів, завжди представляли більш продуктивну господарську цінність через вище забезпечення водою. В зв’язку з цим, враховуючи важливість земель цього фонду в забезпеченні охорони і раціонального використання водних ресурсів вони виділені в окрему категорію земель.

З метою ефективного використання земельних ділянок та приведення у відповідність до Податкового кодексу України орендні відносини на землях водного фонду (ставках) Чорнобаївського району, днями засідала комісія РДА з питань врегулювання орендної плати за земельні ділянки водного фонду за межами населених пунктів.
Про це «Нова Доба» дізналася в Чорнобаївській РДА.

В березні місяці 2014 року внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема, до статті 288 «Орендна плата» пунктом 288.5 підпунктом 288.5.1 встановлено, що розмір орендної плати встановлюється у договорі, але річна сума платежу, не може бути меншою 3-х відсотків нормативної грошової оцінки.

В обговоренні взяли участь начальник відділу Держземагенства у Чорнобаївському районі Юрій Петренко, начальник Чорнобаївського відділення ОДПІ ГУ у Черкаській області Людмила Рожко, начальник фінансового управління райдержадміністрації Олександр Таранушенко, начальник юридичного відділу апарату райдержадміністроації Любов Лисенко, сільські голови, керівники сільськогосподарських підприємств та керівники фермерських господарств.

На засіданні також розглянули стан плати за земельні ділянки водного фонду, наповнення бюджету після змін в оплаті земель водного фонду та порядок внесення змін до договорів оренди в Чорнобаївському районі.

По завершенні засідання голова комісії Тамара Черкас підвела підсумки:
– До 20 грудня виготовити нормативну грошову оцінку даних земельних ділянок та забезпечити оформлення додаткових угод до договорів про не менш як 3% ставку за оренду цих земельних ділянок. Сільським радам здійснювати постійний контроль за використанням земельних ділянок водного фонду та надходженням плати за дані землі. Адже ця орендна плата на даний час спрямована на зміцнення і наповнення місцевих бюджетів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x