Порушення правил полювання на Черкащині фіксуватимуть з допомогою відеозйомки

Порушення правил полювання на Черкащині фіксуватимуть з допомогою відеозйомки

На Черкащині триває сезон полювання, який продовжуватиметься до кінця року. У зв’язку з тим, що все частіше браконьєри перешкоджають мисливствознавцям, працівникам єгерської служби та лісової охорони лісгоспів виконувати посадові обов’язки, порушення правил полювання відтепер фіксуватимуть за допомогою відеозйомки.

Як повідомив головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Володимир Рибалка, останнім часом почастішали випадки застосування порушниками правил полювання фізичної сили і навіть зброї до працівників лісової охорони та єгерської служби. Тому використання відеокамер дозволить убезпечити наших працівників та дасть змогу довести їх правомірні дії в судах, у разі потреби. Крім того, буде посилено патрулювання для забезпечення охорони державного мисливського фонду, до складу рейдових груп обов’язково входитимуть працівники МВС.

Статистика управління щодо мисливців-правопорушників невтішна. Так, станом на сьогодні, починаючи з початку року, складено 141 протокол на порушників правил полювання. Накладено штрафів – 21 762 грн., з них стягнуто – 18 056 грн. Найбільше складено вищезазначених протоколів в зоні діяльності Золотоніського лісгоспу – 19 шт. та Звенигородського лісгоспу – 18 шт.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Не можемо не згадати нещодавній трагічний випадок в Лубенському лісгоспі Полтавського ОУЛМГ, коли при сутичці з браконьєрами загинув директор підприємства Тарас Охріменко. Інформація про травмування та напади на рейдові бригади як в інших областях країни, так і на Черкащині, з’являється постійно.

Тому вкотре обласне управління звертається до мисливців з проханням. Будьте відповідальними, свідомими, дотримуйтеся всіх правил полювання і не забувайте про дбайливе ставлення до багатств флори та фауни нашого краю!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x