«Бойова» дівчинка з Лисянки

«Бойова» дівчинка з Лисянки

Навіть важко повірити, що ця тендітна дівчинка з великими мрійливими очима майстерно володіє прийомами грізного виду бойових єдиноборств — панкратіону (синтез боротьби і рукопашного бою), і навіть найміцніші задерикуваті хлопці в її присутності враз стають нижче трави й тихіше води. Олександру Вакуленко почали поважати спортсмени і тренери багатьох країн після чемпіонату Європи, який кілька років тому проходив у Росії, де юна українка здобула «золото» серед дівчат і зайняла призове місце серед хлопців у своїй віковій категорії. До речі, святкувала тоді перемогу і над непереможними досі чеченами. Про школярку з нікому невідомої Лисянки заговорили як про майбутню зірку бойових мистецтв. І вона це довела торік, ставши чемпіонкою світу в Хорватії.

Олександра навчається в 10-ому класі Лисянської ЗОШ №2, де кілька років тому почала відвідувати секцію джиу-джитсу. На жаль, її з невідомих причин закрили, і батькові Олегові Анатолійовичу, який всіляко заохочував доньку в її стремлінні займатися улюбленим видом спорту, не залишалося нічого іншого, як шукати тренера для неї в іншому місці. Так і стала Олександра Вакуленко вихованкою Максима Морозенка з Миронівки Київської області. Двічі, а то й тричі на тиждень Олег Анатолійович за будь-якої погоди возив її з Лисянки майже під саму столицю на тренування. За словами батька, матеріальні затрати – ніщо, порівняно з тим, як формується характер доньки завдяки спорту. Вона стала дисциплінованою, зібраною, чітко знає свою мету в житті. Відрадно, що спортивні досягнення в неї йдуть паралельно з успіхами у навчанні.

У дівчини кожен день розпочинається з двокілометрової пробіжки, підтягування на турніку, віджимання від підлоги. Каже, потрібно мати відмінну фізичну підготовку, щоб брати участь у поєдинках з джиу-джитсу, а особливо панкратіону, де поєднано елементи боротьби й кулачного бою. У панкратіоні Олександра є абсолютною чемпіонкою України в своїй віковій групі. І цю непереборну волю до перемоги вона (вже як тренер) передає своїм учням, ставши ініціатором відродження секції бойових єдиноборств у райцентрі.

Олександр ЩЕРБАТЮК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x