В історичному музеї Ватутіного відзначили День Гідності

В історичному музеї Ватутіного відзначили День Гідності

– Cьогодні вперше в Україні відзначається День Гідності та Свободи, указ про встановлення якого 13 листопада підписав Президент України Петро Порошенко. Рік тому почався Євромайдан, події якого згодом отримали назву Революції Гідності, – саме цими словами міський голова Василь Гончаренко розпочав мітинг з нагоди Дня Гідності та Свободи, який відбувся з міському історичному музеї.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.
Місце проведення заходу було обрано не випадково, адже в музеї створено експозицію, присвячену Героям Небесної Сотні, які віддали своє життя за краще майбутнє українського суспільства під час Революції Гідності.
В історичному музеї Ватутіного відзначили День Гідності
Міський голова у своєму виступі зазначив:
– Майданівців не здолали ні холод, ні побутові труднощі, ні тривале протистояння, ні агресія, ні зброя. Майдан не минув без жертв, але загублене життя Героїв Небесної сотні, дало відлік нової ери в країні – ери прозріння, коли прокинувся у всіх дух свободи й прагнення волі, коли вже ніхто не хотів жити по-старому, вимагаючи від сучасності радикальних змін, направлених на рух вперед, а не постійне озирання назад.

Пам\’ять про героїв Майдану, про всіх, хто віддав своє життя за щасливе і вільне майбутнє України вшанували хвилиною мовчання та запалили свічки.
– Сьогодні запалені свічки нехай освітять їм шлях у невідомоме потойбіччя, щоб вони змогли побачити, що їх смерть не марна, що їх пам’ятають і шанують, що розпочата ними боротьба за гідне життя та свободу обов’язково приведе до Перемоги українського народу, – наголосив Василь Олександрович.
Також він побажав всім скорішого вирішення конфлікту та припинення військових дій на Сході нашої країни, щоб на нашій благословенній та багатостраждальній українській землі знову запанували мир і спокій, злагода і процвітання, щоб на обличчях українців стерлось занепокоєння й смута та засяяла радісна посмішка, щоб кожен наступний день приносив радісні новини та впевнено нас вів до щасливого майбуття.
Директор історичного музею Віталій Богославський, який також виступив перед учасниками заходу, підкреслив, що всі ми повинні пам’ятати про доленосні події річної давності, передавати їх з покоління в покоління, щоб не загубилась слава про події, які кардинально змінили всіх українців і суспільство в цілому, щоб пролита кров на Майдані не стала марною, та щоб Україна стала сильною, заможною й процвітаючою державою. А пам\’ять про Євромайдан стала пересторогою для владних структур, які іноді забувають, що носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x