У Черкаському районі набудували на 49 % більше, ніж торік

У Черкаському районі набудували на 49 % більше, ніж торік

Під час координаційної наради головний архітектор архівного відділу РДА Юрій Котетунов повідомив, що за попередніми даними обсяг введеного в експлуатацію житла склав 6 462 кв. м, що на 49 % більше, ніж у минулому році. Завдяки цьому Черкаський район у цьому напрямі діяльності здобув 1-е місце серед усіх районів області.

За темпами зростання обсягів прийнятого в експлуатацію житла район займає 6-е місце в обласному рейтингу. Порівняно з 2013 роком приріст склав 49,3 %.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

На думку Юрія Котетунова, в районі будуються в основному індивідуальні житлові будинки за власні кошти громадян та незначна кількість об’єктів торгівлі. Уже вкотре призупинено будівництво та відвід ділянок для будівництва в селах Леськи, Худяки, Сагунівка. Основною причиною є відсутність перспективних територій розвитку та генеральних планів цих населених пунктів.

Станом на 01.06.2014 року нові генеральні плани населених пунктів, які відповідають вимогам Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» виготовлено та затверджено в с. Думанці, у стадії виготовлення – с. Вергуни, у 2012 році зроблена геодезична зйомка для виготовлення генплану с. Свидівок (у 2015 році виникне необхідність у коригуванні цієї зйомки).

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року вступають в дію вимоги статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», відповідно до яких у разі відсутності детального плану території (за межами населених пунктів), або генеральних планів населених пунктів передача земельних ділянок у власність чи користування для містобудівних потреб забороняється.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x