Протягом тижня в області прогнозують невеликі морози

Протягом тижня в області прогнозують невеликі морози

Після переважно теплих перших 20 днів листопада на Черкащині, температурний фон минулих вихідних почав поступово знижуватися до невеликих від’ємних значень: 2–5°, денний максимум досягав -1–+2°, мінімальна температура вночі становила 3-7° морозу. Опадів не було, лише по заходу області випало до 2 мм та утворився нестійкий сніговий покрив висотою до 1 см. Висока вологість повітря сприяла утворенню переохолоджених туманів в окремих районах області. Тобто розпочалася зима, але, на жаль, без свого основного атрибуту – снігу. Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.
Температура води у Дніпрі знизилася до 2-3°, на окремих річках північної та східної частини області – до 0°. «Нова Доба» дізналася про це в ОДА.

На полях області розпочався період перезимівлі озимих сільгоспкультур, більшість яких у цьому році, через нестачу осінніх опадів, була посіяна у пізні строки. За даними обстежень, проведених метеостанціями області, на кінець осені озимі знаходяться у слабкорозвиненому стані, що загрожує їхній якісній перезимівлі. Проте стан всіх посівів, що зійшли – добрий. За умови відсутності снігу на полях, ґрунт вже промерз на 4-8 см, мінімальна температура ґрунту на глибині 3 см опускалася до -3°.

За прогнозом, в останній тиждень листопада переважатиме слабкоморозна і без істотних опадів погода. Черкащина буде знаходитися під одночасним впливом холодного північно-східного антициклону та більш теплих повітряних мас із південно-західної Європи. Температура повітря вночі -4-9º, вдень 0-5° морозу. Висока вологість повітря збільшуватиме відчуття холоду, тому радимо черкащанам одягатися по-зимовому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x