Черкащина вже втратила 46 своїх патріотів

Черкащина вже втратила 46 своїх патріотів

Сорок шість бійців з Черкаської області вже загинули під час проведення АТО в зоні бойових дій. Про це сказала голова обласної ради Валентина Коваленко.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
На чергову сесію обласної ради, яка відбудеться 27 листопада, зокрема, виноситься і пропозиція виділити 650 тисяч гривень як матеріальну допомогу сімям загиблих. З початку року на підтримку таких сімей вже виділено 2,3 млн грн. Крім того, голова облради опікується окремо родиною Олега Швеця, уродженця Балаклеї Смілянського району.

– Виявилося, що їм з місцевого бюджету не виділили нічого, похорони родина мусила робити власним коштом. Обласна рада надал цій родині 5 тис. грн., а на сесії облради їм, як і іншим родинам загиблих, виділять по 50 тисяч гривень, – розповіла Валентина Коваленко.

Проблема, за словами голови, виникла через те, що колишній командир батальйону «Черкаси» Микола Радченко в офіційному листі повідомив, що Олег Швець загинув не при виконанні службових обов’язків.
– А його побратими кажуть, що він був застрелений жінкою-снайпером, яка слідкувала за ним вже тривалий час. Ми цю справу передамо до прокуратури, – пообіцяла пані Коваленко.

Олег Швець загинув поблизу Донецька 2 жовтня цього року. похований у рідному селі. А Микола Радченко вже не командир батальйону «Черкаси», який розформували. Його призначили командиром мотопіхотного батальйону, сформованого в основному з бійців колишнього батальйону «Черкаси».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x