Черкащанам на день народження Симоненка хочуть подарувати концерт хору ім.Верьовки

Черкащанам на день народження Симоненка хочуть подарувати концерт хору ім.Верьовки

Допомогти області достойно відсвяткувати 80-річчя з дня народження Василя Симоненка хочуть благодійники. Про бажання надати свою підтримку повідомили голові обласної ради представники кількох організацій. Валентина Коваленко 26 листопада зустрілася з директором Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті України, головою ради Черкаського земляцтва «Шевченків край» у м. Києві Борисом Пономаренком, представником земляцтва Павлом Панченком і керівником обласної філії фонду Б.Олійника Анатолієм Волошиним. Під час зустрічі обговорили плани щодо відзначення ювілею Василя Симоненка. «Нова Доба» дізналася про це в Черкаській обласній раді.

Представники благодійних організацій повідомили, що хочуть подарувати черкащанам на свято виступ Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім. Г. Г.Верьовки. Також вони забезпечать черкащанам можливість поспілкуватися з відомими українськими письменниками, зокрема, із Борисом Олійником.

Борис Пономаренко розповів, що їхні організації мають намір долучити до вшанування видатного поета, нашого земляка, й інші області України. За їхнього сприяння на території Київського національного університету ім.Т.Шевченка, де навчався Василь Симоненко, встановлять пам’ятник поету. А його зменшені копії подарують двом школам: на Полтавщині, де навчався Симоненко, і у Черкасах школі № 33, яка носить ім’я Василя Симоненка.

Валентина Коваленко подякувала благодійникам за підтримку і, у свою чергу, розповіла про заходи, які планується провести на Черкащині з нагоди 80-річного ювілею поета. Щорічний літературний конкурс «Ну що б, здавалося, слова» присвятять визначній даті й залучать до участі творчу молодь. Будівлю газети «Черкаський край», де розміщений музей В.Симоненка, і де він працював, відреставрують і встановлять там погруддя поета. У обласному драматичному театрі підготують цікаву біографічну виставу. Також планується великим накладом видати збірку поезії Василя Симоненка, яку розповсюдять по бібліотеках і відправлять в АТО. Заплановані заходи і в черкаських закладах освіти.

Як зазначила голова обласної ради, Черкащина радо прийме підтримку і благодійних організацій, і небайдужих громадян щодо організації відзначення 80-річчя Василя Симоненка. Адже вшанувати видатного поета потрібно на найвищому рівні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x