У художньому музеї презентували виставку про Майдан

У художньому музеї презентували виставку про Майдан

Черкаський обласний художній музей є першим містом України, де презентовано виставку «СТІНА. 28.01 – 8.03.2014» Матвія Вайсберга. Роботи створені художником під враженням подій на «Майдані», які сфокусували увагу всієї світової спільноти на Україні й стали переломним етапом в історії нашої держави. Багато хто з представників вітчизняного арт-простору брали участь у протестних акціях. Із перших днів «Майдану» активним його учасником був і Матвій Вайсберг, який вийшов разом з тисячами людей на центральну площу Києва, у першу чергу, як громадянин. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Через два місяці від початку протистояння Вайсберг створив декілька робіт, присвячених «Майдану». Саме тоді художник зрозумів, що хоче зробити масштабний твір, який скомпонований із самостійних живописних робіт, що разом утворюють цільну стіну.

Цикл робіт Вайсберга «СТІНА. 28.01 — 8.03.2014» є епохальним, де образ незвучання кожної картини передає емоційну складову подій, які пов’язані з «Майданом», з його боротьбою, відчаєм і надією…

Матвій Вайсберг — один із найвідоміших і впливових художників української сучасності. Народився у 1958 році в Києві. Закінчив Республіканську художню середню школу ім. Т. Г. Шевченка та Київський поліграфічний інститут, відділення книжкової графіки. З 1990 року провів більше 15-и персональних виставок. Роботи художника зберігаються у багатьох музеях України, у приватних колекціях різних країн світу, а також успішно продаються на вітчизняних та зарубіжних аукціонах.

Виставка діє з 26 листопада до 5 грудня 2014 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x