Ватутінські члени виконкому прийняли 29 рішень на засіданні

Ватутінські члени виконкому прийняли 29 рішень на засіданні

27 листопада відбулось засідання виконавчого комітету Ватутінської міської ради, яке провів міський голова Василь Гончаренко. До порядку денного було внесено 29 питань. Члени виконкому уважно розглянули підготовлені проекти та прийняли відповідні рішення. Про це «Нова Доба» дізналася у Ватутінській міській раді.

Першим розглянуто та схвалено проект Програми організації та фінансування у 2015 році громадських робіт, основною метою якої є залучення широкого кола жителів м. Ватутіне до участі в громадських роботах, що дозволить шляхом їх матеріальної підтримки та адаптації до трудової діяльності знизити соціальну напругу, а також сприятиме вирішенню проблем, пов’язаних із благоустроєм міста, ремонтом об’єктів соціальної сфери, доглядом за особами похилого віку тощо. Інформуючи про дію програми в місті у 2014 році, начальник центру зайнятості населення Ольга Пастернак повідомила, що за 10 місяців цього року до громадських робіт було залучено 172 особи з числа незайнятого населення на суму 90,9 тис. грн.

Про підсумки проведення громадського огляду стану утримання, виховання, навчання, оздоровлення та працевлаштування категорійних дітей навчально-виховних закладів доповіла начальник відділу освіти Людмила Точинюк. Вона повідомила, що оглядом було охоплено 38 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей із прийомних сімей, що навчаються в загальноосвітніх навчальних та дошкільних навчальних закладах. У результаті огляду відділом освіти було поновлено банк даних і вивчено стан соціального захисту дітей означеної категорії, створено соціальні паспорти загальноосвітніх навчальних закладів на 2014-2015 навчальний рік та заплановані подальші заходи щодо дотримання законодавства із забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування відповідними пільгами та соціальним захистом.
Начальник відділу соціально-економічного розвитку Віталій Довгополий надав інформацію про стан виконання основних показників соціального та економічного розвитку міста за 9 місяців 2014 року. Він повідомив, що за рейтинговою оцінкою діяльності міст обласного значення за звітний період місто зайняло 4 місце серед міст обласного значення, у тому числі за окремими напрямами діяльності: економічний розвиток – 2 місце, споживчий ринок – 4 місце, населення та ринок праці – 4 місце, житлово-комунальне господарство – 2 місце, інвестиційна та інноваційна діяльність – 3 місце, сфера державних фінансів – 6, рівень злочинності – 3.

Про стан виконання у 2014 році заходів із виконання Національної стратегії профілактики соціального сирітства поінформувала начальник служби у справах дітей Надія Оришич. Зокрема вона підкреслила, що всі служби, які опікуються проблемами дітей тісно співпрацюють та обмінюються інформацією про випадки порушення та обмеження законних інтересів дитини, про батьків, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Лише за 10 місяців 2014 року було виявлено та поставлено на облік 8 таких сімей, в яких проживає 16 дітей. З метою профілактики сирітства проводяться заходи, спрямовані на популяризацію сімейних цінностей, раннє виявлення сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах. Їм надається різнопланова допомога, зокрема й психологічна.

На засіданні виконкому також затверджено проект програми приватизації об’єктів комунальної власності міста на 2015 рік, проект програми збереження, утримання та підготовки об’єктів комунальної власності міста до оренди та приватизації в наступному році, плани заходів до Міжнародного дня інвалідів, до Новорічних та Різдвяних свят та ін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x