Безкоштовні ключі від ДФС отримали 22,2 тис платників Черкаської області

Безкоштовні ключі від ДФС отримали 22,2 тис платників Черкаської області

За даними профільного підрозділу ГУ ДФС у Черкаській області у січні-листопаді п.р. клієнтами Акредитованого центру сертифікації ключів, який діє при ДФС України, стали 22238 юридичних і фізичних осіб з Черкащини. Їм безкоштовно видано понад 28 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість черкащан – клієнтів Центру зросла на 2 тисячі. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС в Черкаській області.

Як і раніше, переважну більшість власників безкоштовних ключів складають фізичні особи. За вказаний період цифрові підписи отримали 16440 фізичних осіб або 74 відс. від загальної кількості. Водночас дедалі зростає кількість активних користувачів електронних фіскальних сервісів. Так, за допомогою безкоштовного ключа 1608 черкащан працюють у власному «Електронному кабінеті». Користувачі онлайнового сервісу мають можливість готувати, заповнювати і надсилати звітність в електронному вигляді з одночасним отриманням квитанції про її прийняття (або неприйняття). Крім того, можливості сервісу дозволяють платникам переглядати свої дані про стан розрахунків з бюджетом на конкретну дату і прогноз щодо платежів до кінця поточного року, скористатися підказкою «Податковий календар» та інформацією із довідників (ДПІ, КВЕД, КОПФГ, УКТЗЕД, форм власності, органів виконавчої влади, ознак доходів, податкових пільг тощо).

Найстаршому з підприємців, які працюють в електронному кабінеті, 83 роки, наймолодший – 1994 року народження. Найстарший з посадовців підприємств, що звітують через електронний кабінет, у липні ц.р. відсвяткував 80–річчя, а наймолодшій бухгалтерці у жовтні виповнилось 20 років. Оформлення електронного цифрового підпису (ЕЦП) та зручний спосіб спілкування з контролюючими органами, які знаходяться далеко за межами Черкаської області, обирають щодалі більше підприємців з числа переселенців зі Сходу України. Так, нещодавно отримали ключі та направили електронні звернення на адреси податкового обслуговування четверо донеччан та двоє виходців з Луганщини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x