Інваліди Маньківщини не завжди можуть дістатися до ФАПу

Інваліди Маньківщини не завжди можуть дістатися до ФАПу

25 листопада 2014 року під головуванням заступника голови райдержадміністрації Івана Бевза відбулось засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

На порядок денний засідання було винесено ряд питань. Зокрема, про забезпечення безперешкодним доступом будівлі райдержадміністрації доповіла начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Алла Пашніна.

Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.

Важливим та актуальним на сьогодні залишається питання про стан забезпечення безперешкодним доступом ФАПів району. Про проблеми та шляхи вирішення забезпечення доступності закладів медицини доповів заступник головного лікаря з економічних питань центральної районної лікарні Олександр Домбров, зазначивши, що з 22 сільських ФАПів 16 облаштовані для доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями. Попри недостатність фінансування заходи щодо забезпечення доступності для інвалідів медичних закладів проводяться і проводитимуться надалі.

Про перевірку стану дотримання норм забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до привокзальних територій, пішохідних шляхів, пішохідних переходів, зупинок для паркування транспортних засобів для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення перед членами комітету відзвітував головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Роман Монько.

Про стан виконання районної програми «Безбар’єрна Маньківщина» та плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших мало мобільних груп населення на 2009-2015 роки «Безбар’єрна Україна» виступила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Людмила Загородна. Людмила Іванівна порушила ряд важливих питань, зокрема щодо вільного доступу автомобілів, що належать особам з обмеженими фізичними можливостями, до місць паркування біля об’єктів громадського призначення, а також необхідності придбання автобусу для інвалідів-візочників, що дозволить забезпечити підвезення отримувачів послуг Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Підсумовуючи сказане, Іван Бевз відзначив, що створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення є проявом піклування держави про людей даної категорії, тому в районі необхідно продовжити роботу зі створення безбар’єрного середовища для інвалідів та інших маломобільних груп населення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x