Новенькі «азотівські» тролейбуси проходять техогляд

Новенькі «азотівські» тролейбуси проходять техогляд

Побачити на власні очі, в якому стані зараз перебувають тролейбуси білоруського виробництва, які два роки тому закупило ПАТ «Азот», мали можливість сьогодні черкаські журналісти та депутати міської ради, завітавши безпосередньо на підприємство.

Загалом з 15 придбаних тролейбусів вже 8 пройшли технічне обслуговування на базі КП «Черкасиелектротранс». Ще три зараз перебувають у тролейбусному депо, де фахівці перевіряють справність механізмів. У черзі на експертне обстеження сьогодні лишається ще чотири «азотівських» «рогатих».

– Зазначені роботи будуть завершені до кінця цього року. Це передбачено договором, яке наше підприємство уклало з КП «Черкасиелектротранс». У рамках цієї угоди спеціалісти комунального підприємства надають послуги щодо підготовки транспорту до державного технічного огляду. Це потрібно для проведення в подальшому державної реєстрації, без чого тролейбуси попросту не мають права вийти на лінії, – пояснив директор з транспорту ПАТ «Азот» Валерій Макаренко.
За його словами, технічне обслуговування проводиться в обсязі, визначеному інструкцією з експлуатації цієї моделі тролейбусів. Зокрема, здійснюється заміна мастила. Тоді як на всіх етапах спеціалісти черкаського «Азоту» контролюють рівень виконання робіт.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

– Документальне підтвердження, тобто акт наданих послуг, буде підписано сторонами наприкінці цього року по завершенню обслуговування всіх 15-ти тролейбусів, – наголосив Валерій Михайлович.

Загалом за проведення технічної експертизи «рогатих» хімічний гігант сплатив КП «Черкасиелектротранс» 80 тисяч гривень.

«Проінспектувавши» новенькі тролейбуси, присутні лишились позитивно вражені від побаченого.

Журналісти та депутати відзначили просторий пасажирський салон, зручні м’які крісла, продумані до найменших дрібниць деталі щодо пересування громадян, як у салоні, так і безпосередньо під час посадки-висадки. У тролейбусів низька підлога, що досить важливо для батьків з дитячими візками чи людей з обмеженими фізичними можливостями.

Також цілком доречним і потрібним є наявність кондиціонерів, як у пасажирському, так і салоні водія. Тож людям під час проїзду у таких тролейбусах не доведеться відчувати задуху під час спеки та мерзнути у холодні місяці, чим досить часто «грішить» більшість громадського транспорту у Черкасах.

Зі свого боку, депутат Черкаської міської ради Юрій Гончаров подякував керівництву ПАТ «Азот» за таку можливість безпосередньо на власні очі ознайомитись з технічним станом тролейбусів.
– Візуально тролейбуси перебувають у досить гарному стані. Щодо більш конкретних технічних моментів стосовно справності механізмів – тут мають дати відповідні технічні висновки експерти, – зауважив Юрій Андрійович.

Разом з тим, додав, що, напевно, сьогодні ні в кого не викликає сумнівів, що для Черкас нові тролейбуси потрібні. Адже існуючий парк «рогатих», який щоденно експлуатує КП «Черкасиелектротранс», вкрай зношений. Вік більшості черкаського електротранспорту вже перетнув двадцятирічну позначку. Тому місту доцільно найближчим часом вирішити це питання.

– Я не кажу, що це будуть тролейбуси ПАТ «Азот». У конкурсі може взяти участь будь-яке підприємство, будь-яка фірма, – акцентував Юрій Гончаров.

Водночас представник ПАТ «Азот» – голова фракції «Рідне місто» у Черкаській міській раді Іван Сухарьков заявив, що їх підприємство готове брати участь у відкритих і прозорих тендерних процедурах, які оголосить місто на придбання тролейбусів.
– Ми – за чесні і рівні умови проведення тендеру. Це має бути прописано також і в тендерній документації, що готуватиме міськвиконком. Зокрема, щоб мали змогу взяти участь у такому тендері усі охочі. І ні в кого не виникало підозр про будь-яку упередженість чи непрозорість у проведенні відповідних закупівель. Про що останнім часом чимало точиться дискусій та шириться чуток у засобах масової інформації. Зі свого боку на тендер ми внесемо такі пропозиції, які насправді будуть оцінені містом. Це може бути не тільки найнижча ціна, а й розстрочка на великий період часу. Наше підприємство готове до чесної співпраці і рівної конкуренції та налаштовано на сприяння та допомогу місту і його жителям, – наголосив Іван Васильович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x