КВУ вимагає від міліції зупинити діяльність скуповувачів голосів

КВУ вимагає від міліції зупинити діяльність скуповувачів голосів

Черкаська обласна організація Комітету виборців України звернулася в управління МВС України в Черкаській області з заявою, в якій закликає правоохоронців зупинити незаконну діяльність пунктів скупки голосів на користь одного з кандидатів у народні депутати по 194-му округу. Про це «Нова Доба» дізналася від власного кореспондента.

Із змістом заяви представників черкаських ЗМІ ознайомив заступник голови правління ЧОО КВУ Юрій Сас.

«Черкаська обласна організація Комітету виборців України зіткнулася з масовими зверненнями виборців 194 виборчого округу щодо пропозицій з боку осіб, які називають себе представниками кандидата в народні депутати Михайла Поплавського стати \”агітатором\”, отримавши за це грошову винагороду.

Такі дії є ознакою спроби масового підкупу виборців. Але з юридичної точки зору довести факт підкупу надзвичайно складно, адже особи, що звернулися до нас поки не підтверджують факт отримання грошей на руки та й \”представники кандидата\” прямо не обумовлюють отримання грошей голосуванням за кандидата. Пропонують заповнити анкету агітатора і отримати 200,00 грн.

Найбільш цинічним є те, що це прикривається „ініціативою „Чесні вибори”.

При цьому дії цих осіб порушують вимоги законодавства щодо збирання персональних даних. Відповідальність за такі діяння передбачена ст. 182 Кримінального кодексу України (незаконне збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди є порушенням недоторканості приватного життя), та ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права в поєднанні з підкупом, частина 3 – за попередньою змовою організованою групою осіб). Жоден з виборців не давав письмової згоди на використання своїх персональних даних. При цьому за рядом адрес, відомих ЧОО КВУ, формується база даних \”агітаторів\”. Ми звертаємося до правоохоронних органів з вимогою втрутитися і припинити порушення законодавства.

Якщо підкуп довести правоохоронці не спроможні, то принаймні незаконний збір та використання персональних даних довести нескладно.

Ми можемо зупинити масштабну політичну корупцію тільки об’єднавши зусилля в боротьбі з підкупом та фальсифікаціями на виборах.

Виборці, які голосують за гроші, продають не лише свої політичні права та свободи, але й прирікають все суспільство жити в країні з корумпованою, злочинною та байдужою до долі громадян владою.»

Голова Правління КВУ Максим Михлик

КВУ вимагає від міліції зупинити діяльність скуповувачів голосів

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x