В області проживає понад 95 тисяч інвалідів

В області проживає понад 95 тисяч інвалідів

З нагоди Міжнародного дня інвалідів у Черкаському обласному госпіталі для інвалідів пройшов круглий стіл, основною темою якого була реабілітація учасників та постраждалих внаслідок антитерористичної операції.
На засіданні розглядалися питання медико-соціальної експертизи учасників та постраждалих внаслідок АТО, їх соціального захисту, сучасні підходи до медичної та професійної реабілітації інвалідів, а також реєстрація осіб з інвалідністю в Центрі зайнятості та їхнє подальше працевлаштування.
Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

Присутній на заході заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Сергій Могилей відзначив, що наразі в області проживає понад 95 тис. інвалідів і, на жаль, їх кількість постійно збільшується.
– Ситуація, яка склалася в нашій країні, катастрофічно швидкими темпами збільшує кількість інвалідів у Черкаській області. Наш з вами обов’язок допомогти людям з обмеженими можливостями повернутися до звичайного життя. У цьому контексті надзвичайно важлива наша співпраця з усіма державними установами та організаціями, які опікуються проблемами інвалідів, з метою спільного вирішення їх індивідуальних проблем. Це дає змогу скоротити час та досягти максимального ефекту від діяльності кожної організації.

У сфері соціального захисту для підтримки людей з інвалідністю, створення належних умов для їх гармонійної інтеграції в суспільство виконуються заходи щодо навчання інвалідів. Протягом 10 місяців 2014 року на професійну реабілітацію було направлено 12 осіб.

Приділяється велика увага полегшенню життя людей з обмеженими фізичними можливостями. Так, з початку 2014 року видано 544 інвалідних візків та 632 засоби реабілітації, 53 інваліда забезпечено легковими автомобілями, з місцевих бюджетів видано 133 санаторні путівки, – повідомив Сергій Могилей.

Департамент соціального захисту населення постійно співпрацює з громадськими організаціями, які опікуються проблемами інвалідів. У 2014 році 14 таких організацій було профінансовано з обласного бюджету на 451 тис. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x